Gemeente Boxtel 30 31 Financiële tegemoetkomingen voor minima

Heeft u een laag inkomen? En heeft u bijzondere kosten die u eigenlijk niet kunt betalen? De gemeente kan in sommige situaties uitkomst bieden. Bijvoorbeeld met bijzondere bijstand, de regeling voor chronisch zieken, gehandicapten en 65+ers en het Welzijnsfonds. Loop eens binnen bij Loket WegWijs. Zij informeren u graag over deze regelingen.

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Wanneer u een inkomen heeft op het minimum of net daarboven, dan komen onverwachte extra kosten altijd slecht uit. Misschien kunt u dan een beroep doen op de inkomensondersteuning via de gemeente. Moet u bijzondere kosten maken, zoals medische kosten of een eigen bijdrage voor de hulp in het huishouden, dan komt u misschien in aanmerking voor bijzondere bijstand. Bijzondere bijstand is mogelijk voor heel verschillende kosten.

Bent u ouder dan 65 of heeft u een chronische ziekte of een handicap? Dan heeft u waarschijnlijk te maken met extra kosten. U heeft wat extra stookkosten, bent lid van een patiëntenvereniging, geeft eens een bloemetje voor de behulpzame buurvrouw e.d. Telkens kleine bedragen maar al met al kan het toch oplopen. Behoort u tot deze doelgroep en heeft u een laag inkomen? Dan kunt u bij de gemeente een bijdrage krijgen van EUR 211,23 per jaar. U hoeft niet persé aan te tonen welke kosten u precies heeft gemaakt.

Voor de leuke dingen in het leven blijft vaak geen geld meer over. Terwijl die nu juist zo goed zijn voor u. Een lidmaatschap van een sportvereniging, abonnement op krant, internet of telefoon, een cursus of workshop die u zou willen volgen, een dagje uit naar een pretpark of een theatervoorstelling bijwonen. Allemaal leuke dingen maar ook erg kostbaar. Via het Welzijnsfonds kunnen minima een bijdrage krijgen voor dit soort kosten. De gemeente vergoedt tot maximaal EUR 152,25 per persoon per jaar.

WegWijs Boxtel, ook voor u ! Als u graag een persoonlijk gesprek wilt met een van de medewerkers van WegWijs of u wilt meer weten over regelingen voor minima, dan kunt u contact opnemen met WegWijs. WegWijs is gevestigd op locatie Liduina, de 5e etage van het ziekenhuis aan het Liduinahof 35 en is elke werkdag te bezoeken van 9.00 tot 12.30 uur. Op maandag- en donderdagmiddag kunt u ook terecht tussen 14.00 en 16.00 uur. U kunt ook bellen, het telefoonnummer is (0411) 634590.

13-03-2008
---