Krachtenbundeling ROC van Amsterdam en Selected Indonesian Restaurants

13/03/2008 10:00

ROC van Amsterdam

De Selectected Indonesian Restaurants (SIR) en de afdeling Horeca van het ROC van Amsterdam gaan nauw samenwerken op het gebied van scholing van Indonesische chef-koks en gastheren. De partners ondertekenen op maandag 17 maart om 13.00 uur in Restaurant Tempo Doeloe in de Utrechtsestraat 75 te Amsterdam een intentieverklaring. De leden van de SIR zien in de samenwerking een kans om via het specialistisch opleiden van leerlingen het culinair en cultureel erfgoed van de Indonesische keuken te behouden en zelfs te versterken.

De Selected Indonesian Restaurants (SIR) is een organisatie waarin op dit moment twaalf Indonesische klasserestaurants zijn verenigd. Kenmerkend zijn een goede bediening, een sfeervolle ambiance en de authentieke Indonesische keukenspecialiteiten die altijd van hoge kwaliteit zijn. De SIR is een van de leden van de G7, 'de gastronomische zeven', waarin de zeven grote culinaire samenwerkingsverbanden samenwerken. In het comité van aanbeveling nemen Jan Cremer, Eric Nordholt en generaal b.d. Nico Buis plaats. Frank Sanders en culinair journalist Johannes van Dam zullen aanwezig zijn bij deze ondertekening.

"De Indonesische keuken is meer dan een koud pilsje en een stokje saté op een terras. Dat zijn wij ons als horecaopleiders terdege bewust," stelt Hans Bijlsma, woordvoerder van het ROC van Amsterdam. Achter de schermen wordt driftig gerekend, vakkundig ingekocht, gebuffeld in de keuken en nagedacht over de juiste omgang met de klant. Er komt heel wat bij kijken voordat de gast kan genieten van een Indonesische rijsttafel van de chef-kok. Daarom vinden wij goed specialistisch horecaonderwijs voor deze keuken binnen het ROC van Amsterdam van uitermate groot belang."

"Als de grootste aanbieder van beroepsonderwijs werkt het ROC van Amsterdam nauw samen met tal van bedrijven en instellingen in de regio. De kracht van onze onderwijsinstelling schuilt in de passie voor onderwijs. Een passie die uitsluitend vormgegeven kan worden in nauwe samenwerking met en door het bedrijfsleven, in de vorm topconcepten."

"Om deze reden sloot het ROC van Amsterdam in haar tienjarig bestaan een groot aantal contracten met personen, bedrijven en instellingen, waaruit een nauw samenwerkingsverband ontstond met het onderwijs. Deze samenwerking bracht bijvoorbeeld topconcepten als de Frank Sanders Akademie voor musical en theater en de Johan Cruijff Academie tot stand. Maar ook The College Hotel, hét opleidingshotel van het ROC van Amsterdam en de Jan des Bouvrie Academie zijn goede voorbeelden van krachtenbundeling tussen het bedrijfsleven en het onderwijs."

"De samenwerking tussen de SIR-restaurants en de meest innovatieve onderwijsinstelling van Nederland, het ROC van Amsterdam, is daarom een logische stap op de weg naar inhoudelijk goed onderwijs op alle aspecten betreffende de Indonesische keuken."