UWV


UWV realiseert werkervaringsplaatsen voor Wajonggerechtigden

13 maart 2008

UWV biedt in 2008 aan 125 Wajonggerechtigden en vroegtijdige schoolverlaters de kans werkervaring op te doen op het hoofdkantoor en verschillende regiokantoren van de uitkeringsinstantie. Een eerdere proef met een aantal Wajonggerechtigden was zo succesvol dat het project nu wordt uitgebreid.

Wajonggerechtigden vormen een kwetsbare groep waarvoor geschikte werkervaringsplaatsen moeilijk te vinden zijn. Een goede en zinvolle werkplek stelt deze mensen in staat te participeren in de maatschappij en hun talenten te ontwikkelen.

De aangeboden werkervaringsplaatsen zijn specifiek voor hen ingericht. De taakinhoud is aangepast zodat de stagiair(e)s kennis kunnen maken met onderdelen van bestaande functies.

Bij de proef in 2007, gehouden in de regio's Nijmegen, Almere en Rotterdam, hebben Wajonggerechtigden onder meer ondersteuning geboden op secretariële- en administratieve afdelingen. Daarnaast zijn enkelen werkzaam geweest in postkamers en op ICT-afdelingen.

Van deze groep hebben er twee in Rotterdam een tijdelijk UWV-arbeidscontract gekregen. Anderen zijn na een geslaagd voortraject doorgestroomd naar verdere werkervaringstrajecten. Ook zijn enkele deelnemers uiteindelijk terug naar school gegaan om hun opleiding te voltooien.