Persberichten

Veel animo voor deelname aan Aandrijftechniek Innovatie Awards 2008

Publicatiedatum: 11-03-2008

'Laat Nederland zien waarin u goed bent', is niet tegen dovemansoren gezegd. Nederlandse bedrijven tonen grote interesse om mee te dingen naar de Aandrijftechniek Innovatie Awards 2008. De aanmeldingen stromen binnen. Tot 1 april kunnen applicaties en producten ter jurering worden aangeboden. Projectmanager Mirjam van den Bogaard van VNU Exhibitions ziet het als een bijzondere voorbode voor de komende vakbeurs Aandrijftechniek & Factory Automation. "Het wordt er één waar we innovatie met hoofdletters schrijven." Donderdag 29 mei worden de genomineerden bekendgemaakt, de Awards worden op de eerste beursdag van de Industriële Week 2008 (30 september) uitgereikt.

Producten, applicaties of diensten komen voor jurering in aanmerking als ze in 2007 of in 2008 op de Nederlandse markt zijn of worden geïntroduceerd. De jury beoordeelt de inzendingen aan de hand van criteria als innovativiteit, duurzaamheid, toegevoegde waarde voor de gebruiker, business potential, economisch rendement en zaken als versterking concurrentiepositie. Er is zowel een jury- als een vakprijs.


Mirjam van den Bogaard is blij met zoveel belangstelling: "Het geeft aan dat bedrijven volop bezig zijn met innovaties. De inzendingen drukken ons met de neus op een waardevol feit: we hebben heel wat in onze mars als het gaat om productontwikkeling. Voor bedrijven is het een bijzondere manier om zich in de kijker te spelen. De award-uitreiking past trouwens in een breder kader. Dat van 'I love Industry', waarmee we duidelijk willen maken dat industriële bedrijvigheid een van de kurken is waarop de Nederlandse economie drijft. Je mag laten zien daarop trots te zijn."

Er is veel belangstelling voor beursdeelname. Inmiddels is 85 procent van de beschikbare expositieruimte van Aandrijftechniek & Factory Automation 'uitverkocht'. In de sector Hydrauliek is nog één plaats beschikbaar; in Vision & Sensoren zijn nog drie plaatsen beschikbaar; in Pneumatiek nog twee plaatsen en in MDA kan nog gekozen worden uit 26 stands.

Aandrijftechniek & Factory Automation 2008 vindt plaats van 30 september tot en met 3 oktober en is de grootste en meest complete beurs op het gebied van aandrijftechniek, productieautomatisering en besturingstechniek in de Benelux. Aan de beurs, waaraan 240 exposanten deelnemen zijn diverse activiteiten gekoppeld. De beurs kent een sectorindeling.

Industriële Week

Aandrijftechniek & Factory Automation is niet meer los te denken van de Industriële Week. Gelijktijdig vinden de vakbeurzen Macropak, Industrial Processing, Aandrijftechniek & Factory Automation, Industrie & ICT en ICT & Logistiek plaats. Tijdens de Industriële Week wordt de gehele industriële keten in kaart gebracht, waardoor professionals uit de industrie de gelegenheid wordt geboden zowel kennis te maken met integrale proces- en product(ie)innovaties als met specialistische deelgebieden. Het concept van de Industriële Week zal een steeds belangrijkere rol gaan vervullen als drager. Donderdag is er een avondopenstelling voor alle beurzen van de Industriële week.


-.-.-.-.-.-.-