Soil & More genomineerd voor Nederlandse Innovatie & Duurzaamheids Prijs

13/03/2008 10:17

PR Newswire

WADDINXVEEN, Nederland, March 13 /PRNewswire/ -- Het bedrijf Soil & More International B.V. is genomineerd voor de prestigieuze Innovatie & Duurzaamheids Prijs, die één keer in de twee jaar uitgereikt wordt door een jury van vertegenwoordigers van acht ministeries van de Nederlandse overheid. In de aankondiging van de jury over de nominatie worden de behaalde successen van het bedrijf onderstreept met betrekking tot de strategie van mondiaal denken en lokaal acteren in de Derde wereld op het gebied van bodemvruchtbaarheidsverbetering en klimaatbescherming.

"Deze nominatie is een geweldige impuls in termen van
motivatie" zei Aart van den Bos, Directeur van Soil & More International, "Het bewijst dat we, na vele jaren planning en onderzoek, hier in Nederland en over de hele wereld, op het juiste spoor zitten!" Het bedrijf hergebruikt organisch afval en 'phytopathogens' om een rijke humus compost van hoge kwaliteit te produceren, die niet alleen gebruikt kan worden om dure en ecologische, problematisch minerale meststoffen te vervangen, maar ook helpt in de strijd tegen het broeikaseffect. Van den Bos: "Organisch afval wordt vaak gedumpt en begint te rotten, waardoor veel methaangas vrij komt. We hebben een methodiek ontwikkeld waarmee we deze uitstoot vermijden. Op deze manier dragen we actief bij aan de bescherming van het klimaat! Onze methodiek is gebaseerd op tientallen jaren onderzoek verricht door de biologisch-dynamische, landbouwkundige pionier Ehrenfried Pfeiffer (1899-1961). Vervolgens hebben we ons systeem zodanig verder ontwikkeld, dat het voldoet aan de eisen, gesteld door het 'United Nations Framework Convention on Climate Change' (UNFCCC) aangaande CO2-reductie projecten. Bovendien is ons systeem gecertificeerd door een onafhankelijke - en door de Verenigde Naties geacrediteerde partij.

Lokale partners, die meedoen in het multinationale project van het bedrijf, kunnen drievoudig profiteren: door gebruik te maken van de compost voor verbetering van de bodemvruchtbaarheid, door het verkopen van de organische meststof aan andere lokale producenten (organisch of niet organisch), en door de verkoop van carbon credits gegenereerd door het composteringsproces. Het was deze toegevoegde waarde voor lokale producenten en kleine boeren coöperaties in ontwikkelingslanden, in combinatie met een innoverende oplossing voor klimaatbescherming, waardoor de jury Soil & More als een sterke kandidaat ziet voor de Nederlandse Innovatie & Duurzaamheids Prijs.

Soil & More is initiatiefnemer; investeerder, adviseur
aangaande het opzetten van grootschalige composteringsfaciliteiten in samenwerking met lokale partners. Momenteel is het bedrijf actief in Egypte; Mexico, Zuid Afrika, Brazilië en kan het zich verheugen op grote belangstelling uit alle delen van de wereld.

Contact: Aart van den Bos, Tel: +31(0)180-635-545