Gemeente Soest

Wijkbeheerteam Soest-Zuid

Datum: 13/03/2008

Wijkbeheerteam Soest-Zuid/Soestduinen zoekt leden!

Sinds een jaar is er in Soest Zuid een wijkbeheerteam actief. Dit team bestaat momenteel uit acht bewoners, de wijkagent, de leefbaarheidsadviseur van Portaal en wordt ondersteund door de wijkcoördinator van de gemeente. Helaas is een aantal delen van de wijk niet in het wijkbeheerteam vertegenwoordigd, waardoor het lastig is om te weten wat daar leeft.

Het gaat met name om de omgeving Birkstraat, Kerkstraat, Aagje Dekenlaan en de Ossendamweg. Geïnteresseerde bewoners uit deze delen van de wijk worden dan ook van harte uitgenodigd contact op te nemen met de wijkcoördinator van de gemeente, Marcel Wolswijk, telefoon 6093537 of per mail: wolsm@soest.nl

Wat doet het wijkbeheerteam?

Het wijkbeheerteam is een groep van betrokken bewoners, die samen met gemeente, politie, woningcorporatie en andere actieve partners in de wijk probeert de leefbaarheid te verbeteren. In het afgelopen jaar heeft het wijkbeheerteam een wijkschouw georganiseerd, waaraan een deel van de bewoners (circa 30 mensen) heeft meegedaan. Kernpunten van de wijkschouw waren het parkeren in de bermen, de slechte staat van onderhoud van de wegen en het te hard rijden in de 30 km zones.

Dit is dan ook een deel van de punten waarop het wijkbeheerteam zich richt. Daarnaast is er momenteel veel belangstelling voor het GVVP (Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan), dat het beleid voor verkeer, parkeren etc. gaat regelen.
Het wijkbeheerteam heeft een wijkbudget van ruim 17.000,- waarmee wensen van bewoners op het gebied van leefbaarheid in de wijk kunnen worden vervuld.

Wijkbeheerteam belangrijke partner

Kortom het wijkbeheerteam is een belangrijke partner van de gemeente. Wilt u als bewoner invloed hebben op de leefomgeving en het gemeentelijk beleid in uw wijk, dan is deelnemen aan het wijkbeheerteam een uitgelezen kans dit te doen. De eerstvolgende vergaderingen zijn op 18 maart en 6 mei 2008 in het gemeentehuis. Aanvang 20.00 uur.

.