Politie Groningen

Buurtagenten in De Marne

Ook nieuw gezicht in gemeente Winsum

De Marne, 13-03-2008 o Met ingang van maart heeft gemeente De Marne twee buurtagenten. Naast Onno Beukema, die al ruim een jaar actief is in deze gemeente, fungeert Martin Donkerbroek nu ook als aanspreekpunt voor de inwoners van De Marne. Martin Donkerbroek komt over van de gemeente Winsum. Daar neemt Sita van der Meulen de functie van buurtagent over van Donkerbroek.

Eigen werkgebied

Beide buurtagenten hebben binnen de gemeente De Marne een eigen werkgebied. Daarbij wordt de N361 als scheiding aangehouden. Donkerbroek onderhoudt het gebied ten noorden van deze provinciale weg. Bovendien is Martin Donkerbroek coördinator van de politieboot die veelvuldig op het Lauwersmeer en de binnenwateren wordt ingezet. Beukema is aanspreekpunt voor het gebied ten zuiden van de N361.

Nieuw gezicht

Sita van der Meulen is een nieuw gezicht in de gemeente Winsum. Ze is afkomstig van de basiseenheid Noord in Groningen en liep al enkele maanden mee op de basiseenheid Zuidhorn, waar De Marne en Winsum onder vallen. Het team van buurtagenten in de gemeente Winsum blijft met Van der Meulen op volle sterkte.

Kennen en gekend worden

Buurtagenten zijn belangrijke peilers in het politiewerk. Zij zijn voor de inwoners van de gemeenten De Marne en Winsum een eerste aanspreekpunt richting de politie. Bovendien zijn ze gesprekspartner voor diverse hulpverlenende instanties. Het is voor een buurtagent noodzakelijk om te kennen en gekend te worden en een vertrouwensband aan te gaan met de inwoners van hun werkgebied. De buurtagenten zullen daarom zichzelf op verschillende manieren bij organisaties en verenigingen introduceren. Inwoners die in gesprek willen met een buurtagent, kunnen een afspraak maken via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Onno Beukema en Martin Donkerbroek