Gemeente Enschede

Afsluiting Oldenzaalsestraat en Oosterstraat bij spoor

Gemeente ontlast druk kruispunt

Ter hoogte van de spoorwegovergang zijn de Oldenzaalsestraat en de Oosterstraat gedeeltelijk afgesloten voor verkeer uit de richting van de Boulevard. De reden zijn de werkzaamheden aan de Lasondersingel. De omleidingsroute verloopt via de Deurningerstraat, Molenstraat en Oldenzaalsestraat. Ondernemers op de Oldenzaalsestraat zijn bereikbaar via de Laaressingel.

Door de omleidingsroute is er op het kruispunt Oldenzaalsestraat, Molenstraat en Oosterstraat extra veel verkeer. Om filevorming in de Molenstaat en verderop in de Hengelosestraat te voorkomen, wil de gemeente dit kruispunt zoveel mogelijk ontlasten. Daarom is de Molenstraat afgesloten voor verkeer uit de richting van de Boulevard, ter hoogte van het spoor. Doordat er vanuit twee richtingen minder verkeer bij het verkeerslicht komt, kan het andere verkeer sneller doorrijden.

De afsluiting is noodzakelijk vanwege weg- en rioleringswerkzaamheden aan de Lasondersingel. De afsluiting duurt vooralsnog tot halverwege deze zomer en is reeds van kracht.

13 maart 2008