Gemeente Enkhuizen

Riolering- en bestratingwerkzaamheden in Bagijnestraat

In verband met de vervanging van het rioleringstelsel is de Bagijnestraat afgesloten van 10 maart tot en met 11 april. Daarnaast is ook de kruising met de Westerstraat afgesloten op 17 en 18 maart. Voor omwonenden, winkeliers en overige gebruikers van de Bagijnestraat betekent dit dat er gedurende een periode van ongeveer een maand sprake kan zijn van enige overlast. De winkels zullen moeilijk bereikbaar zijn met vrachtwagens. Voor voetgangers en fietsers wordt een tijdelijke voorziening getroffen zodat zij veilig langs de werkzaamheden kunnen komen.

Gemengd stelsel

In de Bagijnestraat gelegen in de binnenstad van Enkhuizen ligt al jaren riolering. Deze riolering is een zogenaamd gemengd stelsel waarin toiletwater en regenwater samenkomen. De afwatering van deze riolering is in het verleden uitgevoerd in de richting van de dichtstbijzijnde sloot. In het kader van de Wet verontreiniging oppervlaktewater (Wvo) mag dit niet meer. Rioolwater van een gemengd stelsel moet afgevoerd worden naar een rioolwaterzuiveringsinstallatie om daar gezuiverd te worden en om vervolgens milieutechnisch verantwoord te worden geloosd.

Gescheiden stelsel

De riolering in de Bagijnestraat worden daarom vervangen door een vuilwaterleiding die vervolgens wordt aangesloten op de bestaande riolering in de Westerstraat. Tegelijkertijd komt er een nieuwe regenwaterleiding die nog wel afwatert op de bestaande sloot. Dit is een zogenaamd gescheiden stelsel. Het beleid van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is om zoveel mogelijk gemengde stelsels om te laten bouwen tot gescheiden stelsels en daarmee de aanvoer van afvalwater naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie te beperken.

Bestratingwerkzaamheden

Rioleringwerkzaamheden Bagijnestraat Na afloop van de rioleringswerkzaamheden wordt de Bagijnestraat weer in oude staat hersteld, zij het met een verbeterd bestratingsvlak en vernieuwde straatkolken. Ook de kruising met de Westerstraat wordt opgeknapt. De tekeningen liggen voor belangstellenden ter inzage in het Administratiekantoor van de gemeente Enkhuizen aan de Westerstraat 111. U kunt daarvoor een afspraak maken door even te bellen naar dhr. K. Tromp of dhr D. Kalk, tel.: (0228) 36 01 00.

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl