Politie Groningen

Donderdag 13 maart 2008

Provincie Groningen, 13-03-2008

Groningen: politie pakt vernielzuchtige Stadjer

De politie heeft woensdagnacht in de Celebesstraat een 24-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling en diefstal. Na een telefoontje van een getuige stelde de politie een onderzoek in. De agenten wisten de verdachte op te sporen. Toen zij hem aanspraken, viel een buitenspiegel op de grond. Hierop werd de Stadjer aangehouden en ingesloten. Bij nader onderzoek bleek dat van vijf autos de buitenspiegels waren vernield. Van één auto bleek de buitenspiegel te zijn verdwenen. De bij de verdachte aangetroffen spiegel bleek bij deze auto te passen. De 24-jarige zal vandaag over de diefstal en de vernielingen worden gehoord.

Groningen: broers aangehouden voor diefstal

De politie heeft woensdagmiddag in de Noorderstationsstraat twee broers, een 31-jarige man uit Apeldoorn en een 28-jarige man uit Groningen, aangehouden. De politie reageerde op de melding dat twee mannen bij het Noorderstation de achterwielen van fietsen hadden weggenomen. De politie wist samen met twee stadswachten op grond van het doorgegeven signalement de verdachten te traceren. De broers bleken in het bezit van twee achterwielen. Zij werden vervolgens meegenomen naar het politiebureau. De politie constateerde dat de twee wielen in twee gestalde fietsen pasten. De verdachten mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De oudste van de twee bekende de diefstal. De jongste ontkende een achterwiel te hebben gestolen. De politie maakt proces-verbaal op. De zaak zal aan de officier van justitie worden voorgelegd. Hij of zij zal bepalen wat met de verdachten zal gaan gebeuren.

Groningen: vrouw loopt met gestolen fiets

De politie heeft woensdagnacht in de Oude Kijk Int Jatstraat een 45-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor diefstal en heling. Politieagenten zagen de vrouw met een mooie fiets lopen. De controle wees uit dat haar fiets in december 2007 in de stad was gestolen. De vrouw had volgens eigen zeggen de fiets geleend van een vriend. Zij wilde echter de naam van de betreffende vriend niet noemen. De 45-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De zaak zal aan de officier van justitie worden voorgelegd. Hij of zij zal bepalen wat met de verdachte zal gaan gebeuren.

Loppersum: drie woningen door insluiper bezocht

De politie doet onderzoek naar drie insluipingen die maandagnacht in Loppersum plaatsvonden. De insluiper sloeg zijn slag in woningen aan de Singelweg, de Kruisweg en de Bessentuin. In alle gevallen kon de verdachte binnenkomen via een niet afgesloten raam of deur. In twee woningen zijn goederen vermist. Vermoedelijk is de insluiper geschrokken toen hij bezig was zijn slag te slaan in de Kruisweg. Uit deze woning lijkt niets te zijn meegenomen.

Loppersum: gewond door binnenbocht

Twee automobilisten zijn woensdagmorgen op de kruising Zeerijperweg met de Lopsterweg in Loppersum met elkaar in botsing gekomen. Een 55-jarige bestuurder uit Zeerijp nam op de kruising de binnenbocht en kwam daarbij frontaal in aanraking met het voertuig van een 42-jarige automobilist uit Loppersum. Beide mannen zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Noordwijk: vogeluitkijkpost vernield

De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over vernielingen bij een vogel-uitkijkpost in Noordwijk. Volgens de beheerder vinden er met enige regelmaat vernielingen en brandstichtingen plaats bij de post aan de Beldam. Getuigen die meer weten over de incidenten, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Leek, via 0900-8844 (lokaal tarief).

Kornhorn: rijbewijs ingenomen

De politie heeft woensdagmiddag op de Provincialeweg bij Kornhorn het rijbewijs ingenomen van een 41-jarige automobilist uit Grootegast. De man reed 113 km/u waar 60 km/u is toegestaan. In het verleden is de man eerder op hetzelfde stuk op een forse snelheidsovertreding betrapt. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Grootegaster. De officier van justitie gaat zich beraden over het proces-verbaal.

De Wilp: inbraak in kerk

Bij een inbraak in een kerk aan de Oosterweg in De Wilp is een klein geldbedrag buit gemaakt. De inbraak vond maandagnacht plaats. De verdachte of verdachte kwam(en) binnen door een raam te forceren. Het kerkbestuur doet aangifte.

Musselkanaal: ernstig eenzijdig ongeval

Een 31-jarige automobilist uit Veendam is woensdagavond na een eenzijdig ongeval met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De man reed over de N366 toen hij door onbekende oorzaak in de berm terecht kwam. Nadat de man corrigeerde raakte het voertuig aan de andere kant van de weg een boom. Het voertuig kwam in een sloot tot stilstand. De auto raakte zeer zwaar beschadigd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Winsumerweg (N361): aantal geregistreerde voertuigen: 876, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 987, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2450, aantal overtredingen: 81, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Sint Annen, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1083, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 285, aantal overtredingen: 35, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Sellingen, N976: aantal geregistreerde voertuigen: 376, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Sappemeer, Vosholen: aantal geregistreerde voertuigen: 298, aantal overtredingen: 52, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Lauwersmeer, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 205, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.