Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 11

SayIt

(13-03-2008) Bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Aanvraag om lichte bouwvergunning ontvangen van:
- J.W. Engels voor het plaatsen van een garage op het perceel Buitendijk 32 te Strijen (ontvangen 7 maart 2008).

Aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen van:
- P. Rijsdijk voor het oprichten van een bedrijfsloods op het perceel Simon Stevinstraat ongenummerd te Strijen (ontvangen 4 maart 2008).
- M. Kleijer voor het uitbreiden van het woonhuis op het perceel Schenkeldijk 95 te Strijen ( ontvangen 7 maart 2008).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bouwvergunning kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Aanvraag om een uitritvergunning ontvangen van:
- A. Spruijt, Oude Havenweg 40 te Strijen voor het aanbrengen van een in- en uitrit op de locatie Oude Havenweg 40 te Strijen (ingekomen op 6 maart 2008).

Deze aanvraag ligt met ingang van 14 maart 2008 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage bij het bureau Bestuursondersteuning. Een ieder wordt gedurende deze termijn in de gelegenheid gesteld een zienswijze omtrent het verzoek kenbaar te maken bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 5881, 3290 EA te Strijen.

Wet milieubeheer:

1. Op 18 september 2007 is een melding in het kader van het "Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer" ingediend door 't Bloemtiekie voor de toepassing van de inrichting op het perceel Kerkstraat 27 te Strijen.

2. Op 9 oktober 2007 is een melding in het kader van het "Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer" ingediend door A.T. Snijders voor de verandering van de inrichting "Café De Steeg" op het perceel Spui 2A te Strijen.
Naar aanleiding van deze meldingen is door burgemeester en wethouders van Strijen verklaard dat volstaan kan worden met het melden en dat voor de inrichtingen geen vergunning op grond van de Wet milieubeheer behoeft te worden aangevraagd.
De meldingen, onze reactie hierop, en andere ter zake zijnde stukken, liggen van 17 maart 2008 tot en met 11 april 2008 ter inzage in het gemeentehuis, Waleplein 2 te Strijen.
De stukken kunnen worden ingezien:

- elke werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 15 30 uur;

- op de donderdagavond, na telefonische afspraak (tel. 078 - 6748229). Indien daaraan behoefte bestaat kunnen telefonisch inlichtingen worden ingewonnen bij de Milieudienst Zuid-Holland Zuid, tel.nr. 078 - 648 05 00.
De directeur voornoemd vestigt er de aandacht op dat deze bekendmaking uitsluitend een informatief karakter heeft.

Dordrecht, 14 maart 2008
burgemeester en wethouders van Strijen
namens dezen, de directeur Milieudienst Zuid-Holland Zuid.

Algemene Wet Bestuursrecht
Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Lichte bouwvergunning verleend aan:

- G.J. Buitendijk voor het gedeeltelijk vergroten van twee dakkapellen op het perceel Nieuwestraat 41 te Strijen (verzonden 13 maart 2008).

Vergunning verleend voor het houden van een lentemarkt:
- Vereniging Vrienden van de Hoge Weide, de heer H.C. Snel, Bloesemhof 4 te Strijen voor het houden van een lentemarkt op 5 april 2008 op de locatie de Hoge Weide, Grote Weel 1 te Strijen (verzonden 11 maart 2008).

Een incidentele vrijstelling van het sluitingsuur is verleend aan:
- Restaurant Pinokkio, de heer D. van Kralingen, Boompjesstraat 5 te Strijen. Deze vrijstelling is geldig voor de nacht van 15 maart op 16 maart 2008 en de nacht van 18 april op 19 april 2008 tot 03.00 uur. (verzonden 12 maart 2008).

Ontheffing op grond van artikel 35 van de Drank- en Horecawet is verleend aan:

- Vereniging Vrienden van de Hoge Weide, de heer H.C. Snel, Bloesemhof 4 te Strijen voor het schenken van zwak-alcoholische dranken tijdens de lentemarkt op 5 april 2008 (verzonden 11 maart 2008).

Verkeersbesluit:
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om op grond van artikel 18 lid sub d van de Wegenverkeerswet 1994 en het bepaalde in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer een parkeerplaats naast de woning De Vredenburg 8 te Strijen aan te wijzen als een algemene gehandicaptenparkeerplaats. Dit besluit is verzonden op 6 maart 2008.

Bomenlijst APV:
Op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) 2008 is het verboden om zonder vergunning van het college van burgemeester en wethouders een boom te kappen die staat vermeld op een door het college vastgestelde bomenlijst. Bomen die niet op die lijst staan mogen dus wel zonder vergunning worden gekapt. Door het college van Strijen is op 11 maart 2008 deze bomenlijst vastgesteld.

Dit besluit treedt met terugwerkende kracht in werking op 1 maart 2008 en ligt vanaf heden voor een ieder ter inzage bij het bureau Bestuursondersteuning van het gemeentehuis. Het besluit is ook in te zien op www.strijen.nl of op te vragen bij de receptie van het gemeentehuis.

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuurs¬orgaan dat het besluit heeft genomen. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het be¬sluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaar¬schrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.