Politie Haaglanden

Persberichten 13 maart

Haaglanden, 13-03-2008

Kop-staart aanrijding A12
Den Haag Bij een kop-staart aanrijding op de A12 ter hoogte van afslag Bezuidenhout, is donderdagmorgen 13 maart een man gewond geraakt. In totaal vijf autos raakten bij de aanrijding betrokken, toen zij in de richting van Den Haag achterop een file reden. De man moest door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd worden en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De twee jonge kinderen die bij hem in de auto zaten, zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht maar komen waarschijnlijk met de schrik vrij. De A12 is vanaf het Prins Clausplein tot 10.15 uur volledige afgesloten geweest wat op de snelwegen A4, A12 en A13 tot ellenlange files leidde.

Minderjarige drugsdealer
Den Haag Een 17-jarige Hagenaar werd woensdagmiddag 12 maart omstreeks 12.45 uur aangehouden op verdenking van handel in narcotica. Een agent in burger zag de jongen bij een abri op de Wouwermanstraat staan terwijl hij drugs verhandelde. Toen de jongen door kinderen geattendeerd werd op de aanwezigheid van de agent in burger, nam hij de benen. Twee politiebikers konden de jongen in de kraag vatten. Tijdens zijn vlucht gooide hij een zakje met 17 bolletjes cocaïne weg onder een geparkeerd staande auto. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau waar zijn ouders in kennis werden gesteld. Tegen hem werd een proces-verbaal opgemaakt. Hij moet zich op donderdag 13 maart verantwoorden tegenover de rechter-commissaris.

Uitje loopt in de soep
Den Haag Een 26-jarige veelpleger uit Bergen op Zoom bleek zich ook in Den Haag niet te kunnen gedragen. De man besloot woensdag 12 maart om per auto vanuit Brabant naar de Hofstad af te reizen, terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft. In Den Haag besloot de man bovendien om wat alcoholische drank te nuttigen voor hij weer achter het stuur stapte. Politieagenten controleerden de man donderdag 13 maart even na middernacht op de Maanweg. De man blies 370 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Toen bleek dat de man te veel had gedronken en hij werd aangehouden, gaf hij de naam van zijn broer op. Uiteindelijk bleek aan het bureau de werkelijke identiteit van de man. Met meerdere processen verbaal op zak verliet hij het bureau.

Automobilist achtervolgt jongens, politie zoekt getuigen Den Haag De politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een bedreiging van twee jongens. Een automobilist in een grijze jeep heeft woensdag 12 maart rond 14.30 uur luid toeterend twee jongens op een fiets (14 en 15) achterna gereden. De jongens fietsten op het pad vanaf de Madesteinweg richting de loopbrug over de Lozerlaan en de automobilist reed met hoge snelheid achter hen. Dit pad is verboden voor automobilisten. De jongens reden samen op één fiets en wisten op tijd uit te wijken voor de automobilist. De auto is zonder te stoppen doorgereden en is via een fietspad de Lozerlaan op gereden. Volgens de recherche hadden de twee jongens voorafgaand aan dit incident onenigheid gehad met de zoon van de bestuurster van de auto. De politie komt graag in contact met getuigen. Bent u getuige geweest van dit voorval, neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Loosduinen via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M: 0800-7000.

Aanrijding en teveel op
Den Haag - Een 55-jarige man uit Rotterdam moest 12 maart om 20.20 uur blazen nadat hij een aanrijding had veroorzaakt op het Groenewegje. De Rotterdammer reed achteruit en botste op een 28-jarige automobilist uit Leiden. De Rotterdammer moest mee naar het bureau maar gedroeg zich zeer recalcitrant. Tijdens de rit naar het bureau bleef de Rotterdammer zich verzetten raakte gewond aan zijn arm. Aan het bureau blies de Rotterdammer 715 ugl. Hij kon zijn rijbewijs direct inleveren. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Met een proces- verbaal verliet de man het bureau.

Auto schept scooter
Den Haag Een 16-jarig Haags meisje is woensdag 12 maart omstreeks half acht s avonds gewond geraakt bij een aanrijding. Het slachtoffer reed op haar scooter over deThorbeckelaan en werd geschept door een 41-jarige automobilist die vanuit de Okkernootstraat kwam. Het meisje is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar het letsel bleek mee te vallen. Vermoedelijk heeft zij aan de aanrijding alleen kneuzingen overgehouden.

Rare combi
Den Haag De politie hield donderdag 12 maart een winkeldief aan met een opmerkelijke smaak. De 45-jarige man werd omstreeks half vier betrapt in een supermarkt aan de Hildo Kroplaan op de diefstal van een pak hamburgers en een bus slagroom. Winkelpersoneel hield de man aan en droeg hem over aan de politie.

Dronken achter het stuur
Wassenaar Een 40-jarige automobilist uit Wassenaar werd woensdag 13 maart kort voor middernacht betrapt op dronken rijden. Surveillerende agenten zagen hoe de automobilist in een bestelauto met draaiende motor op een bushalte stond op de Wittenburgerweg. Het linker voorwiel van de auto was zwaar beschadigd. Volgens de bestuurder had hij met zijn wiel een stoep geraakt. De man leek zwaar onder invloed van alcohol, en de agenten hielden hem daarom aan. Op het politiebureau blies de bestuurder 655 ugl. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Snelrijders beboet
Wassenaar De politie hield op woensdag 12 maart tussen 14.00 en 17.00 uur een snelheidscontrole op de Lange Kerkdam. In totaal werden 1449 passanten gecontroleerd. Van hen reden er 24 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 67 km per uur.

In de berm door mobiel bellen
Honselersdijk Een 35-jarige man uit Delft raakte 12 maart om 08.10 uur de macht over het stuur kwijt op de Veilingroute en belandde in de berm. De Delftenaar zat mobiel te bellen en nam de bocht verkeerd. Een takelwagen kwam er aan te pas om de auto uit de berm te halen. De Delftenaar bleek niet verzekerd te zijn en geen geldig rijbewijs te hebben. Met meerdere processen-verbaal ging de man naar huis.

Arbeidsongeval
Den Hoorn Bij een arbeidsongeval bij de waterzuiveringsinstallatie aan de Harnaschpolder is donderdagochtend 13 maart een 45-jarige man gewond geraakt. De man wilde een watermeting doen in één van de bassins en viel vanaf een hoogte van 13 meter naar beneden. De traumaheli kwam ter plaatse en de man is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Rijden met rijontzegging
Delft Surveillerende agenten hielden woensdag 12 maart om 23.45 uur een 32-jarige automobilist uit Lelystad aan op de Westlandseweg. De agenten zagen hoe de man achteruit reed op de kruising Westlandseweg met de Provincialeweg. De politie gaf de man een stopteken en tijdens het controleren bleek dat de automoblist een rijontzegging had en dus niet mocht rijden. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Vier vrouwen betrapt met gestolen kleding
Delft De politie hield woensdag 12 maart om 13.25 uur in de Jacob Gerritsstraat vier vrouwen (28,32, 35 en 38 uit Delft en Capelle aan den IJssel) aan op verdenking van winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker van een warenhuis zag dat het viertal zich verdacht gedroeg voor het warenhuis waar hij werkte en de man besloot hen te volgen. In de Kruisstraat zag hij hoe de vrouwen, die een kinderwagen bij zich hadden, kleding met daaraan nog de labels onderuit de bak van de kinderwagen haalden en in tassen stopten. Aan het bureau zijn de vrouwen verhoord.