Gemeente Den Haag

Europese subsidie voor Boekhorststraat De gemeente Den Haag wil de panden aan de Boekhorststraat 93-99 renoveren en verbouwen tot drie bedrijfsruimtes en vijf wooneenheden voor jonge starters en ondernemers. Staedion Ontwikkeling ontvangt voor de nieuwe bedrijfsruimten een éénmalige en maximale Europese subsidie van 137.788 euro.

Wethouder Kool (Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie): Het aantal startende ondernemers stijgt elk jaar gestaag. Daardoor is er ook een groeiende behoefte aan kleine bedrijfsruimte, het liefst in of vlakbij de eigen woning. Door daar op in te spelen, hopen we de Boekhorststraat op te waarderen en tegelijkertijd ook de leegstand aan te pakken. Dat komt de hele wijk ten goede.

Ook wordt hiermee het oude centrum aantrekkelijker voor bezoekers en toeristen. De totale investering van deze renovatie bedraagt 2,1 miljoen euro en maakt onderdeel uit van een paar projecten in Den Haag, die met Europese subsidie worden betaald. Het geld komt uit het subsidieprogramma D2, waarmee de Europese Unie de economie in grote steden wil stimuleren.