Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Veilig spelen! Speeltoestellen Uithoorn goed onderhouden

13 maart 2008 print
Uithoorn heeft goed gescoord in een landelijk onderzoek naar de staat en onderhoud van speeltoestellen in de openbare ruimte. Het onderzoek is gedaan door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).

Met een score van 80% zit Uithoorn ruim boven het gemiddelde van alle Nederlandse gemeenten van 63%!

Het onderzoek werd vorig jaar gehouden door de VWA. In Uithoorn werd een steekproef genomen van 3 logboeken van speeltoestellen. De gemeenten moeten als beheerder van speeltoestellen in de openbare ruimte en bij scholen (openbare schoolpleinen) voldoen aan een aantal wettelijke verplichtingen. Toestellen moeten veilig geïnstalleerd en goed onderhouden worden. Dat is geen eenmalige zaak, maar vergt continue aandacht.

Logboeken

Regelmatig moet een inspectie plaatsvinden en wordt gecontroleerd of elk toestel nog steeds veilig is. Ook moet de gemeente regelmatig onderhoud (laten) verrichten. Daarnaast moeten logboeken worden bijgehouden met daarin de gegevens van de keuringen, onderzoeken, onderhoud en eventuele ongevallen.

Extern bedrijf

In Uithoorn gebeurt de inspectie van de speeltoestellen in opdracht van de gemeente door een extern bedrijf dat daarvoor de benodigde certificaten heeft. Het bedrijf maakt gebruik van een digitaal inspectiesysteem waarmee ter plekke van de speeltoestellen met een zogenaamde `transponder' alles nauwkeurig wordt geregistreerd; zowel de controles als de reparaties.

Uw kinderen kunnen dus veilig spelen op hun favoriete speeltoestel. Een goed gevoel!
^