Persberichten Lekstroom, 11.15 uur

Utrecht, 13-03-2008

Autodief?

NIEUWEGEIN Een getuige belde in de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 maart 112 voor een verdachte situatie.

Rond 02.45 uur zag de getuige een man op de Margrietstraat bij een auto rommelen. De getuige hoorde getik en zag dat de verdachte met een zaklantaarn in een auto aan het schijnen was. Hij vermoedde dat de man in de auto wilde inbreken of de auto wilde stelen.

Direct gingen twee politie-eenheden met spoed ter plaatse. Zij troffen inderdaad een man bij de auto aan. Het bleek echter geen autokraker of autodief te zijn, maar de rechtmatige eigenaar, een 39-jarige man uit Nieuwegein. De man kon zich legitimeren, had de autopapieren en de sleutels. Hij verklaarde dat de auto niet wilde starten of dat hij bezig was geweest het voertuig aan de praat te krijgen. De agenten belden de melder terug, vertelden hem wat er aan de hand was en bedankten hem voor zijn oplettendheid en het doen van de melding.

Jeugdoverlast

NIEUWEGEIN De politie heeft op woensdag 12 maart een jongen aangehouden voor baldadigheid.

Rond 20.15 uur kreeg de politie de melding dat jongelui overlast zouden veroorzaken op de Passage. Op aanwijzen van een getuige spraken agenten de jongelui aan. Eén van hen, een 14-jarige jongen uit Nieuwegein, werd aangehouden omdat hij een kauwgomballenautomaat had omgegooid en zich niet kon identificeren. De overige jongeren werden aangesproken op hun gedrag, maar werden niet aangehouden.

Bij nader onderzoek bleek de kauwgomballenautomaat niet te zijn beschadigd. Nadat een familielid met een legitimatiebewijs van de 14-jarige jongen naar het politiebureau was gekomen, mocht hij het politiebureau verlaten.