Gemeente Ede

nummer 044 / Ede, 13 maart 2008

Geen vrachtwagens langs de Verlengde Amsterdamseweg Vrachtwagens van de Markt parkeren voortaan op Bunschoterplein

De gemeente Ede heeft besloten om het parkeren van de vrachtwagens van de Markt tijdens de marktdagen op het Bunschoterplein te laten plaats vinden. Na de Verlengde Amsterdamseweg en het Raadhuisplein wordt het Bunschoterplein de nieuwe locatie voor het parkeren van de vrachtwagens van de Markt.

Nu de werkzaamheden voor de herinrichting van het Raadhuisplein gaan beginnen moet een nieuwe locatie voor het parkeren van de vrachtwagens van de Markt aangewezen te worden. Parkeren op de Verlengde Amsterdamseweg, waar de vrachtwagens oorspronkelijk stonden, is vanwege de verkeersveiligheid niet meer gewenst. Dit heeft vooral te maken met mogelijke hinder voor fietsers van en naar de Paasbergschool.
Als alternatief is het Bunschoterplein naar voren gekomen. Tijdens de maandagmarkt kunnen maximaal acht vrachtwagens van de markt met een ontheffingskaart op het Bunschoterplein parkeren. Tijdens de zaterdagmarkt mogen dit er tien zijn. Er worden voor het parkeren van de vrachtwagens geen fysieke maatregelen genomen. Door de vrachtwagens dicht bij elkaar te laten parkeren blijft het ruimtebeslag beperkt. Op maandag scheelt het ongeveer 24 en op zaterdag 30 parkeerplaatsen.
---