Gemeente Ede

nummer 045 / Ede, 13 maart 2008

Bouw 2e fase Kernhem in de startblokken
Gemeente en projectontwikkelaars tekenen overeenkomsten voor Kernhem 2e fase

De gemeente Ede heeft samen met de betrokken projectontwikkelaars op 12 maart een handtekening gezet onder overeenkomsten voor de bouw van de 2e fase van Kernhem. In deze overeenkomsten is vastgelegd op welke wijze de partijen gezamenlijk tot de realisatie van zon 1920 woningen willen komen. Na de ondertekening gaan ze hard aan de slag gaan om zo spoedig mogelijk met de bouw te beginnen. Naar verwachting kan het bouwrijp maken na de zomer van start gaan en begint de verkoop van de eerste woningen in het najaar van 2008. De vroegste oplevering van de huizen is dan eind 2009 gepland. In de 2e fase van Kernhem worden gemiddeld 500 woningen per jaar gebouwd. De laatste woningen zullen rond 2013 worden opgeleverd.

Projectontwikkelaars
De bouw van de woningen is in handen van de projectontwikkelaars Tekton Projectontwikkeling, Lithos Bouw & Ontwikkeling, Rotij Planontwikkeling, Van Campen Bouwgroep en Mega NPB. De woningen variëren in prijsklasse en uitvoering. Minimaal 30% van de woningen wordt als sociale woningbouw op de markt wordt gebracht. De rest zal in prijsklasse variëren van middelduur tot duur.

Uitstraling
De uitstraling van de woningen in de 2e fase zal in grote lijnen aansluiten op het beeld dat is neergezet in de 1e fase. Daarnaast komen er een aantal zogenaamde bijzondere buurtschappen waar de woningtypes zijn gebaseerd op themas als: wonen in het water, wonen in het bos, geluidswoningen en wonen in een lage buurtschap. De 2e fase wordt, net als de 1e fase, gebouwd met aandacht voor ecologie, duurzaamheid en kwaliteit.

Scholen
Naast de circa1920 woningen komen er in de 2e fase van Kernhem ook twee scholen voor basisonderwijs. Het is de bedoeling dat deze scholen klaar zijn als de eerste woningen worden opgeleverd, om de instroom van kinderen tijdig op te kunnen vangen. De scholen worden gebouwd voor Stichting Katholiek Onderwijs Veluwe Vallei (SKOVV) en Christelijk Nationaal Onderwijs (CNS) Ede.

---