Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 13-03-2008

Aanhouding na vernieling bus

WOUDENBERG Op woensdagavond even na negen uur, vernielden twee jongens met een noodhamer het raam van een lijnbus die reed op de Stationsweg West. De buschauffeur alarmeerde de politie en zette de achtervolging in. Een zeventienjarige jongen uit Scherpenzeel wordt in verband gebracht met de venieling. Hij wordt binnenkort gehoord door de politie.

Nieuwe vriend: kat verwaarloosd

AMERSFOORT Woensdagmiddag tegen vier uur, trof de politie een sterk vermagerde kat aan in een vervuilde woning aan de Woestijgerweg te Amersfoort. Buren hadden de politie gewaarschuwd dat de 31-jarige eigenaresse van de kat al weken niet gesignaleerd was bij de woning. Zij zou ingetrokken zijn bij haar vriend. De verwaarloosde kat is in beslag genomen en overgebracht naar het asiel. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bejaarde man belaagd

AMERSFOORT Woensdagnacht probeerde een belager ter hoogte van Muurhuizen 197 een hoogbejaarde man, 81 uit Amersfoort, met geweld van zijn portemonee te beroven. De hoogbejaarde man belandde tussen de fietsen, maar wist zijn belager te verjagen door hard om hulp te roepen. De politie is op zoek naar getuigen of tips rondom het voorval. Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met 0900 8844, Eemland zuid.

Kluis uit school

AMERSFOORT Woensdagnacht is ingebroken bij een school aan de Daam Fockemalaan. Twee daders verschaften zich via een ingeslagen ruit toegang tot de school, waar zij een kluis ontvreemdden. De daders ontkwamen met een gereedstaande auto met bestuurder. De politie kwam de verdachten op het spoor en zag de vluchtauto staan op de afrit Leusden van de Rijksweg 28. In de achterbak lag een kluis. Na onderzoek kon een 19-jarige verdachte uit Nieuwegein worden aangehouden.