BouwNed

Opleidingsbedrijven volwaardig lid van Bouwend Nederland 13-03-2008

Samenwerkingsverbanden hebben massaal gebruikgemaakt van de in december vorig jaar geboden mogelijkheid om volwaardig lid te worden van Bouwend Nederland. De deze week formeel opgerichte Vakgroep Opleidingsbedrijven heeft inmiddels al ruim vijftig leden. Een feestje waard, aldus algemeen directeur Jan van Tuinen van Bouwend Nederland.

Opleidingsbedrijven in de bouw worden ook wel samenwerkingsverbanden genoemd. Veel van deze bedrijven waren voorheen lid van de Vesan. In de infrasector waren de Stichtingen Praktijkopleiding Grond-, Weg- en Waterbouw (SPG's) actief. Deze SPG's waren veelal lid van de Vesin. Ook een aantal gespecialiseerde aannemers was actief als opleidingsbedrijf.
Al enkele jaren zoeken de opleidingsbedrijven aansluiting bij Bouwend Nederland. De voornaamste aanleiding was dat zij zich, individueel noch in Vesan- of Vesinverband, in staat achtten om zich voldoende te profileren en de belangen op beleidsniveau te behartigen. Na jaren van onderhandelen gaf het bestuur van Bouwend Nederland uiteindelijk in december 2007 zijn fiat aan het openstellen van het volwaardig lidmaatschap voor de opleidingsbedrijven. Dat gebeurde in de overtuiging dat door bundeling van de krachten en een verbetering van de samenwerking nog beter vorm en inhoud zal kunnen worden gegeven aan de vakopleiding in de bouw en infra.

Uitdagingen
Nu de handen ineen zijn geslagen, liggen de uitdagingen voor het oprapen, aldus Jan van Tuinen bij de formele start van de nieuwe vakgroep. Zoals de zorg voor voldoende instroom van nieuw personeel, onder meer ter vervanging van de uitstroom door de vergrijzing. "De totale bouwnijverheid en aanpalende sectoren hebben een vervangings- en uitbreidingsvraag van 27.000 werknemers per jaar", zo benadrukte Van Tuinen. "De taartpunt bouw en infra betreft 14.000 werknemers per jaar. Dat kan Bouwend Nederland niet zonder de leden van de vakgroep en de vakgroep niet zonder Bouwend Nederland." Dat is ook de reden om samen met de opleidingsbedrijven een nieuwe, driejarige instroomcampagne te beginnen `The skyline is yours'. Het behouden van personeel is een andere belangrijke uitdaging voor de sector, aldus Van Tuinen. Human Resource Management kan daarin een rol spelen. Maar daarnaast is een cultuurverandering noodzakelijk. "Cruciaal wanneer we mensen die we willen behouden op hun gemak willen laten voelen en nieuwe categorieën, waaronder misschien vrouwen en allochtonen, willen introduceren. De blik moet ruimer, opleidingsbedrijven staan voor iedere medewerker die de bouw instroomt aan de basis. Als we de bouwcultuur willen beïnvloeden, kunnen opleidingsbedrijven vanuit die basispositie daar een krachtige impuls aan geven."