Kleurendenken verfilmd door Twynstra Gudde

13/03/2008 12:27

Twynstra Gudde

Kleurendenken verbetert begrip over weerstand en kansen bij organisatieverandering Kleurendenken verfilmd door Twynstra Gudde

Er bestaan net zoveel opvattingen over veranderen als dat er mensen zijn. Kleurendenken, ontwikkeld door Twynstra Gudde, geeft taal aan het praten over veranderen aan de hand van vijf kleuren. Het helpt managers en medewerkers in organisaties bewust te worden van hun eigen denkbeelden over veranderen. Het biedt handvatten om opvattingen van anderen te herkennen en daarover met elkaar in gesprek te gaan. De verfilming van Kleurendenken draagt daar nu ook aan bij.

Twynstra Gudde past Kleurendenken al enkele jaren succesvol toe en helpt organisaties een bewuste en passende aanpak te kiezen voor veranderingen. Voorbeelden zijn grote reorganisaties, fusies en professionaliseringstrajecten waarbij klant- en marktgerichtheid een rol spelen. Bij een cultuuromslag in een organisatie is het belangrijk de juiste 'kleur' te treffen.

Vijf werelden

Het draait in Kleurendenken om '5 werelden van veranderen':

- de gele wereld: veranderen is een machtspel

- de blauwe wereld: veranderen is een rationeel proces

- de rode wereld: veranderen is een sociaal proces

- de groene wereld: veranderen is leren en ontwikkelen

- de witte wereld: veranderen is energie gebruiken en blokkades opheffen.

Kleurendenken is nu verfilmd. In vijf filmpjes geven Léon de Caluwé, Hans Vermaak en Petra Haartsen - allen partner bij Twynstra Gudde - een korte en krachtige indruk van de '5 werelden van veranderen'. Deze filmpjes geven op een eenvoudige en pakkende wijze de essentie van het Kleurenden-ken weer.

Léon de Caluwé is tevens parttime hoogleraar Advieskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daar leidt hij het Center for Research on Consul-tancy, dat onderzoek doet naar de rol, de interventies en de effectiviteit van de organisatieadviseur.

De filmpjes zijn te bekijken op You Tube en natuurlijk op onze website www.twynstragudde.nl/kleurendenken.

Twynstra Gudde is een onafhankelijk Nederlands organisatie-adviesbureau dat al gedurende 44 jaar resultaatgericht adviseert en managementfuncties vervult. Kerncompetenties van Twynstra Gudde zijn project- en programmamanage-ment, veranderkunde en organisatiekunde.





http://www.twynstragudde.nl/kleurendenken