Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

HKU Nieuwsbericht
Persbericht: HKU, Het Lab en Huis en Festival a/d Werf partners

13 maart 2008

HKU, Het Lab en Huis en Festival a/d Werf partners

De HKU, Het Lab en Huis en Festival a/d Werf zijn partners geworden. Beide Utrechtse theaterproductiehuizen gaan bijdragen aan de aanscherping van de onderwijsinhoud van de opleiding Theatre Management. De productiehuizen zullen bovendien beide enkele afgestudeerden gaan opleiden tot zakelijk leider.

Onderwijs aanscherpen

Zakelijk leider Hans Blik en zakelijk directeur Cobie de Vos van respectievelijk Het Lab en Huis en Festival a/d Werf weten als geen ander wat mensen in de praktijk nodig hebben om een goed zakelijk leider te zijn. Deze kennis en ervaring gaan zij vanaf nu actief delen met de HKU.

Werken bij het Huis en Festival a/d Werf en Het Lab

Het Lab en Huis en Festival a/d Werf zullen beide ieder jaar een afgestudeerde van de opleiding Theatre Management aannemen en deze opleiden tot zakelijk leider. Ook zullen de twee productiehuizen jaarlijks stageplaatsen en onderzoeksprojecten beschikbaar stellen voor studenten van Theatre Management van de HKU.

COCI

De samenwerking tussen de HKU en Het Lab en Huis en Festival a/d Werf past helemaal in het nieuwe vierjarige programma van de HKU: Centrum van Ondernemerschap in de Creatieve Industrie (COCI). COCI stimuleert ondernemerschap bij studenten en alumni. In dat kader zal COCI dit partnership nauw volgen en evalueren, zodat de resultaten vertaald kunnen worden naar effectieve ondersteuning in het ondernemerschap.

HKU

Aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) studeren ruim 3500 studenten in de volgende richtingen: Beeldende Kunst, Vormgeving, Muziek, Theater, Games en Interactie, Media en Kunstmanagement. In deze richtingen biedt de HKU bacheloropleidingen met meer dan 50 afstudeerrichtingen, maar ook basis-/vooropleidingen en masteropleidingen. De HKU is gevestigd in Utrecht, Hilversum en Amersfoort.

Meer informatie