Gemeente Abcoude


Een nieuwe ijsbaan voor Baambrugge

Clubgebouw Parkeerruimte Kosten Planning Een schaatsbaan, een skeelerbaan, voorzieningen voor de jeugd én een nieuw clubgebouw. De plannen zijn een onderdeel en een gevolg van de nieuwe woonwijk Baambrugge-Oost. De gemeenteraad van Abcoude wordt hier donderdag 13 maart tijdens het forum over geïnformeerd.

De huidige landijsbaan moet plaatsmaken voor de nieuwe wijk in Baambrugge-Oost. De gemeente Abcoude beschouwt de landsijsbaan en het bijbehorende clubgebouw als een belangrijke kernfunctie voor Baambrugge en wil daarom de ijsbaan een nieuwe plek geven. Het eerste voorstel hierover is met het bestuur IJsclub Baambrugge besproken op 17 januari 2006 aan de hand van een rapport opgesteld door het bestuur van de IJsclub Baambrugge.

De gemeente grijpt deze verplaatsing van ijsbaan en clubgebouw aan om de mogelijkheden voor de Baambruggers te verbeteren. De bedoeling is dat vanaf één plek verschillende activiteiten kunnen plaatsvinden.

Clubgebouw

Het nieuwe clubgebouw van circa 150 m2 (inclusief vliering) zal vooral gebruikt worden door de IJsclub Baambrugge. Daarnaast zal het clubgebouw gebruikt kunnen worden voor jongerenwerk en kunnen vanuit het gebouw spelen voor kinderen worden georganiseerd. Het is hiermee geen concurrent van café De Punt en het Dorpshuis.

Parkeerruimte

Ook houdt de gemeente in de plannen rekening met voldoende parkeerplaatsen in de woonwijk (circa tachtig) en op het terrein bij de Punt (circa twintig), zodat in de dagelijkse verkeerssituatie geen parkeeroverlast zal plaatsvinden.

Kosten

De kosten voor het aanleggen van de ijsbaan en het bijbehorende clubgebouw worden in de plannen gedeeld door woningcorporatie Westhoek Wonen, de provincie en de gemeente Abcoude. Westhoek Wonen neemt ongeveer EUR 200.000 voor haar rekening, de provincie betaal EUR 115.000 mee en de gemeente bijna EUR 290.000. Zo komt het totaalbedrag van deze investering uit rond de EUR 600.000.

Planning

De landijsbaan wordt aangelegd bij het bouwrijp maken van Baambrugge-Oost in het voorjaar van 2008. De skeelerbaan kan pas worden aangelegd tijdens het woonrijp maken eind 2009, omdat eerst de ondergrond gezet zal moeten zijn, om scheuring in de toekomst te voorkomen. De verwachting is dat het nieuwe clubgebouw gelijktijdig gebouwd wordt met de woningen in Baambrugge-Oost.
---

13 maart 2008