Gemeente Veere


Starters opgelet!

Aantrekkelijke tweede hypotheek voor jongeren.

Jongeren die voor het eerst een woning willen kopen, kunnen een aantrekkelijke "tweede hypotheek" afsluiten bij de gemeente: een starterslening.

Deze geldt voor die situaties dat de aankoopkosten van een woning te hoog zijn. Mogelijk kan dan met de starterslening nét dat verschil overbrugd worden. De starterslening houdt rekening met het inkomen, de eerste 3 jaar hoeft bijvoorbeeld geen rente en aflossing betaald te worden. Daarna worden de lasten afgestemd op het inkomen.

Een starterslening kan zowel voor een nieuwbouw als voor een bestaande woning aangevraagd worden. De regeling is bedoeld voor inwoners van onze gemeente (of mensen met een sociale binding) van 18 tot en met 29 jaar. Ook éénpersoonshuishoudens en éénoudergezinnen kunnen in aanmerking komen. De lening bedraagt maximaal 30.000, en de totale aankoopkosten van de woning mogen niet hoger zijn dan 180.000.

Als u meer wilt weten over alle voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze starterslening of als u een aanvraagformulier wilt ontvangen dan kunt u contact opnemen met Madeleine van Kempen tel. (0118) 555333.