Gemeente Oldenzaal


Prijsuitreiking postercampagne 'Vrijwilligerswerk in Oldenzaal'

gepubliceerd op : 12-3-2008

Op woensdag 12 maart vond in het stadhuis de prijsuitreiking plaats in het kader van de postercampagne 'Vrijwilligerswerk in Oldenzaal'. Wethouder Termijtelen en het Lokaal Comité Vrijwilligerswerk onthulden de vijf winnende posters.

In totaal hebben 70 leerlingen van het Twents Carmel College (locatie Lyceumstraat) een grote poster gemaakt. Met deze posters onderstrepen zij het belang van vrijwilligerswerk.

De vijf winnaars, met op de voorgrond Dirk Aarnink die de eerste plaats behaalde. Op de achtergrond van links naar rechts Lindy Wender, Martine van Reine, Evelien Bulte en Suzanne Bilous.

De leerlingen hebben voor het vak Beeldende Vorming posters gemaakt om de roep om vrijwilligers en vrijwilligerswerk in beeld te brengen. Met deze posters wordt nogmaals de noodzaak van vrijwilligerswerk onder de aandacht gebracht.

Inwoners van Oldenzaal hebben de afgelopen periode in het stadhuis kunnen stemmen op deze posters. De vijf posters met de meeste stemmen worden afgedrukt op 'bushokjes' formaat en zullen de komende tijd in openbare gebouwen in Oldenzaal te zien zijn, zoals het stadhuis en de scholen.

De opdracht was een samenwerking tussen het Twents Carmel College, het Lokaal Comité Vrijwilligerswerk en de Vrijwilligerscentrale. Klik op een poster om naar de site van de vrijwilligerscentrale te gaan.