Winnaars van de Channel Xcellence Awards zijn bekend

13/03/2008 13:12

IDG Nederland

Haarlem, 13 maart 2008 -
Gisteravond zijn in het Kurhaus in Scheveningen de Channel Xcellence Awards voor de Nederlandse ict-branche uitgereikt. Microsoft is verkozen tot Best Channel Brand, IBM kreeg de Beste Channel Marketingcampagne Award en CAM IT Solutions won de Innovatieve Business Partner Award.

De andere awards gingen naar Vreugdenhil Computers (Beste Computerwinkel van het jaar), Firm (MKB-specialist van het jaar) en Alternate (Beste Webwinkel van het jaar). Op de feestelijke avond waren circa honderdtachtig gasten aanwezig. Voor de Awards zijn in november 2007 kandidatenlijsten samengesteld en gepubliceerd in ChannelWorld. Bijna 6500 lezers hebben vervolgens hun stem op een van de kandidaten uitgebracht. Uiteindelijk heeft een vakjury de top tien genomineerden geselecteerd waaruit de winnaars werden gekozen.

De winnaars lieten gisteravond de volgende kandidaten achter zich: Dupaco, Ictivity, Imtech, Login Consultants, PQR, Rackserver, Real Open IT, SA en Stone-IT voor de Innovatieve Business Partner Award. Voor de Beste Channel Marketingcampagne Award moesten Avnet, CDG, Citrix, HP, Kaspersky, Netasq, Samsung en Siemens de prijs aan hun neus voorbij laten gaan. Avantage viel niet in de prijzen maar kreeg wel een eervolle vermelding voor hun marketingcampagne van dit jaar.

Naast bovengenoemde trajecten vond dit jaar wederom het 'Best Channel Brand' onderzoek plaats, waarbij resellers en distributeurs bepaalden hoe het is gesteld met de merkbeleving van de verschillende leveranciers (hard- en software en telco's). Het resultaat van dit onderzoek, waaraan driehonderd resellers hebben meegedaan, leverde Microsoft als verrassende winnaar op. HP die de drie voorgaande jaren met de prijs naar huis ging eindigde dit keer als tweede en Toshiba als derde.

Hoofdredacteur Marcel Roozeboom van ChannelWorld over de kandidaten en de avond: "We reiken deze awards sinds 2002 uit en nu voor het eerst samen met de NLCW. Gelet op het recordaantal uitgebrachte stemmen en de massale opkomst gisteravond, mogen we tevreden terugkijken. De awards zijn inmiddels een toonaangevende blijk van erkenning geworden voor de deelnemende ict-bedrijven."

Het Channel Xcellence Gala is een initiatief van ChannelWorld en de branchevereniging NLCW. De awards werden uitgereikt aan distributeurs, resellers, vendors en automatiseerders die in 2007 het best hebben gepresteerd.





http://awards.channelworld.nl/