Manpower neemt Vitae over

13/03/2008 13:25

Eggink Van Manen

Manpower neemt Vitae over
Versterking van het professionele segment

Diemen, 13 maart 2008 - Internationale HR-dienstverlener Manpower Inc. heeft vandaag laten weten Vitae, netwerk van de nieuwe professional, over te nemen. De overname is een positieve stap voor beide ondernemingen. Vitae, dat 10 vestigingen heeft in Nederland, zal als merk en als organisatie zelfstandig binnen Manpower Nederland gaan functioneren. De directie van Vitae blijft actief in het bedrijf.

"Voor het komende decennium zijn talentvolle werknemers het belangrijkste, maar tegelijkertijd ook het meest schaarse bedrijfsmiddel. Door de vergrijzing neemt de vraag naar gekwalificeerde kandidaten alleen maar toe. Mensen wisselen vaker van baan en bedrijven moeten steeds innovatiever worden om hun belangrijkste medewerkers te behouden. Manpower helpt organisaties bij deze veranderingen in de wereld van werk. De acquisitie van Vitae past in onze strategie om onze positie op de markt voor professionals te versterken," zegt Hans Leentjes, Algemeen Directeur van Manpower Nederland.

Vitae, opgericht in1986, bemiddelt jaarlijks ongeveer 4000 kandidaten voor een vast dienstverband in 12 specialismen en heeft bovendien circa 1200 Vitae Interim Professionals in dienst die voornamelijk werkzaam zijn in Techniek en Finance. De innovatieve netwerkorganisatie heeft unieke oplossingen bedacht voor het binden van professionals en voor het vakmatig én persoonlijk blijven ontwikkelen van medewerkers.

Volgens Stef Hinfelaar, Webber van Vitae, is de overname door Manpower niet alleen een logische maar ook een wenselijke stap. "Wij hebben de laatste jaren veel in ons merk en in onze mensen geïnvesteerd. Het is dan ook bijzonder plezierig dat deze nieuwe samenwerking ons de kans geeft toekomstige groeiscenario's te realiseren waarbij we onze eigen identiteit kunnen handhaven. Dat is een boeiend perspectief. "

"Met de acquisitie van Vitae kunnen we onze opdrachtgevers nog beter van dienst zijn, met name waar het gaat om veelgevraagde professionals in techniek en finance," aldus Jeffrey A. Joerres, CEO van Manpower Inc.

De overname van Vitae door Manpower wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

Over Vitae
Vitae is een personeelsbemiddelingsbureau voor de werving en selectie van vast personeel en de bemiddeling van tijdelijke professionals. Jaarlijks bemiddelt Vitae ongeveer 4000 kandidaten voor vast dienstverband in 12 verschillende specialismen. Vitae telt ongeveer 1750 medewerkers, waarvan 1200 Vitae Interim Professionals, voornamelijk werkzaam in techniek en finance. Vitae is opgericht in 1986 en heeft tien vestigingen in Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Breda, Arnhem, Enschede, Zwolle en Maastricht.

Over Manpower Nederland
Manpower is een full-service organisatie in de wereld van werk, voor grote en kleine, lokale, nationale en internationale ondernemingen. De eigentijdse dienstverlening omvat de werving van personeel op vaste, tijdelijke en contractbasis, assessment en selectie, training, outplacement, outsourcing en consulting. Jaarlijks bemiddelt Manpower Nederland circa 50.000 kandidaten voor een vaste of tijdelijke baan bij ongeveer 5000 opdrachtgevers. In Nederland heeft Manpower 150 kantoren, waar in totaal 900 consultants werken. Iedere vestiging vormt dankzij het nationale en internationale Manpower-netwerk een kennisbank en vraagbaak voor zowel werkgevers als kandidaten. Het hoofdkantoor van Manpower bevindt zich in Diemen. Algemeen Directeur is Hans Leentjes. Voor meer informatie over Manpower kunt u terecht op www.manpower.nl.

Over Manpower Inc.
Manpower Inc. (NYSE: MAN) is wereldwijd leider op het gebied van personeelsdiensten, dankzij het ontwikkelen en leveren van diensten waarmee opdrachtgevers in de voortdurend veranderende wereld van werk een winnende koers kunnen volgen. Het bedrijf, dat in 2008 haar 60-jarig bestaan viert, heeft een omzet van $21 miljard en verzorgt een breed dienstenpakket voor de gehele wereld van werk, inclusief de werving van personeel op vaste, tijdelijke of contractbasis, assessment en selectie, training, outplacement, outsourcing en consulting. Manpowers wereldwijde netwerk van 4.500 vestigingen in 78 landen en gebiedsdelen stelt het bedrijf in staat jaarlijks aan de wensen van 400.000 opdrachtgevers tegemoet te komen. Deze klantenkring omvat zowel kleine en middelgrote bedrijven in alle sectoren als 's werelds grootste multinationals. De focus van Manpowers werk is gericht op het vergroten van de productiviteit door verbeterde kwaliteit, efficiëntie en kostenreductie, waardoor opdrachtgevers zich beter op hun kernactiviteiten kunnen richten. Manpower is actief onder vijf merknamen: Manpower, Manpower Professional, Right Management, Jefferson Wells en Elan. Voor meer informatie over Manpower Inc. kunt u terecht op www.manpower.com.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.manpower.nl