Gemeente Schiedam


Maart

Informatiebijeenkomst over ontwikkeling locatie ziekenhuis

13 maart 2008

Het nieuwe Vlietland Ziekenhuis nadert zijn voltooiing. Eind dit jaar zal de verhuizing naar de nieuwe locatie plaatsvinden. Dat houdt in dat de huidige locatie wordt verlaten. Naar verwachting zal het gebouw aan de Burg. Knappertlaan eind januari 2009 leeg zijn, waarna een aanvang kan worden gemaakt met de sloop. Het streven is direct na het leegkomen van het gebouw met de sloopwerkzaamheden te beginnen, zodat onveilige situaties worden voorkomen.

De indicatieve planning gaat uit van een sloopperiode van ruim 1 jaar, zodat het terrein in het voorjaar van 2010 beschikbaar komt voor de bouw van het nieuwe programma. Gelet op de grootte van het terrein mag worden uitgegaan van een bouwtijd van circa 1,5 jaar. Daarmee kan het gebied rond de jaarwisseling van 2011/2012 zijn bebouwd zijn en is er een nieuwe woonomgeving gecreëerd.

Op dit moment werkt de gemeente Schiedam aan het opstellen van randvoorwaarden voor het toekomstige plan. Daarbij wordt uw inbreng bijzonder op prijs gesteld. Hiervoor wordt op 19 maart een bijeenkomst georganiseerd, waar u met vertegenwoordigers van de gemeente in gesprek kunt gaan. U wordt nadrukkelijk uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

De bijeenkomst zal plaatsvinden in de Sint Jozefschool, Nassaulaan 42. De aanvang is 19.15 uur.

De randvoorwaarden zullen de basis gaan vormen voor het op te stellen ruimtelijke plan voor de ontwikkeling van de locatie. Bij de randvoorwaarden zullen veel aspecten de revue passeren, zoals de typologie, gebruik en uitstraling van de bebouwing, de kwalitatieve aspecten van de buitenruimte, parkeeroplossingen etc. Over al deze onderwerpen wordt met u van gedachten gewisseld.

Het is de bedoeling om op de informatiebijeenkomst een klankbordgroep in te stellen.