Gemeente Zoetermeer

Brochure beantwoordt vragen rond CO2-leiding door Oosterheem

De gemeente Zoetermeer en leidingbeheerder OCAP hebben een brochure gemaakt die antwoord geeft op de meest gestelde vragen rond de CO2-leiding door de Zoetermeerse wijk Oosterheem. Deze leiding vervoert CO2 naar de glastuinders tussen Rotterdam en Amsterdam. Veel bewoners hebben vragen over deze leiding. In de brochure geven de gemeente en leidingbeheerder antwoord op de meest gestelde vragen, zoals over de veiligheid en risicos. De brochure wordt vanaf vrijdag 14 maart langs het tracé door Oosterheem huis aan huis verspreid. Overige geïnteresseerden kunnen de brochure afhalen op de wijkpost Oosterheem, in het informatiecentrum Oosterheem, in de bibliotheek van de wijk en in het Stadhuis.

De CO2-leiding loopt van Rotterdam langs een flink aantal glastuinbouwbedrijven in Noord- en Zuid-Holland. Zij nemen het gas af om de groei van bloemen en planten te bevorderen. Maar wat is CO2 en is de leiding wel geschikt voor CO2? Hoe hoog is de druk in de leiding? Hoe zit het met de controle op de leiding? Al deze vragen spelen als we nadenken over de veiligheidsaspecten die kleven aan het transport van CO2 door Oosterheem. De brochure De CO2-leiding in Oosterheem geeft antwoord op deze en andere vragen. De informatie is gebaseerd op onderzoeken die in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) en de gemeente Zoetermeer zijn uitgevoerd door TNO en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Alle officiële documenten waarop de brochure gebaseerd is, liggen ter inzage in het informatiecentrum Oosterheem, Stephensonstraat 54, 2723 RN Zoetermeer. Openingstijden: donderdag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 uur tot 16.00 uur. Bewoners die nog vragen hebben naar aanleiding van de brochure kunnen contact opnemen met het informatiecentrum Oosterheem, tel.: 079-3468030, email: info.oosterheem@zoetermeer.nl. U kunt ook bellen met OCAP: 010-2461280, email: info@ocap.nl.