Stadsdeel Zeeburg

Besluitenlijst vergadering stadsdeelraad 11 maart

13 maart 2008

De stadsdeelraad heeft vergaderd op dinsdag 11 maart 2008. De volgende besluiten zijn genomen:

Nota van uitgangspunten ontwikkelingsgebied Brazilië

De Nota van Uitgangspunten voor de ontwikkeling van het winkelgebied Brazilië is unaniem vastgesteld. Het Dagelijks Bestuur heeft opdracht gekregen te starten met het herschikken en benutten van de bestaande ruimte ten behoeve van winkels, onderzoek te doen naar de mogelijkheden om de culturele en recreatieve functies aan de Veemkade te verbreden en te versterken en de raad dit jaar te informeren over de conclusies en aanbevelingen van dit onderzoek.

Pilot Flexibel Cameratoezicht

Op grond van de discussie in de stadsdeelraad heeft het Dagelijks Bestuur dit voorstel teruggetrokken. In het najaar zal een veiligheidsdebat worden gehouden. Eind dit jaar wordt het cameratoezicht geëvalueerd. Als het debat en/of de evaluatie daartoe aanleiding zal het DB het voorstel voor de pilot opnieuw aan raad voorleggen.

Wijziging besluitvorming uitbreiding betaald parkeren IJburg

Besloten is tot een wijziging in de werkwijze bij de daadwerkelijke invoering van het betaald parkeren. Omdat het hier een uitvoeringsbesluit betreft (de beslissing om betaald parkeren in te voeren op IJburg is lang geleden al genomen), wordt er geen inspraakavond meer gehouden over het moment van invoering. De bewoners van IJburg worden wel uitgebreid geïnformeerd over het voorgenomen besluit. Het Dagelijks Bestuur neemt voortaan een besluit, na advies te hebben gevraagd aan de commissie Fysiek. Bewoners kunnen desgewenst in de commissie hun mening laten horen. Alle partijen, behalve de SP, hebben het voorstel gesteund.

Verdeelsleutel voor kosten per stadsdeel bij privatisering Dienst Stadstoezicht

De stadsdeelraad heeft, met uitzondering van de SP, ingestemd met het voorstel voor de bijdrage aan de Dienst Stadstoezicht, zoals overeengekomen in het overleg tussen Centrale Stad en stadsdelen. Uitgangspunt daarbij is dat alle stadsdelen volgens afspraak bijdragen.