Nederlandse infrastructuur expertise voor Turkije

Nederlandse kennis van weginfrastructuur inzetten in Turkije, dat is het doel van de overeenkomst die minister Eurlings vandaag heeft ondertekend met zijn Turkse collega, minister Yildirim.

Hiermee hebben de ministers het belang onderstreept van het programma Partners for Roads. Rijkswaterstaat zet dit programma sinds 2002 in voor bilaterale samenwerkingsprojecten met de Midden- en Oost-Europese kandidaat EU-lidstaten . Doel van het programma is het vergroten van de kennis en vaardigheden van de wegbeheerders in deze kandidaat-lidstaten op het gebied van de EU-standaarden voor weginfrastructuur.

In de Turks-Nederlandse samenwerking wordt voornamelijk aandacht besteed aan verkeersregeling en -management, verkeersveiligheid, tunnelbeheer en tunnelveiligheid. Ook is er aandacht voor zware voertuigen en maximale aslasten.

Minister Yildirim van Transport en Communicatie bezoekt in Nederland verder de luchthaven Schiphol, NS, het Gemeentelijk Havenbedrijf Amsterdam, het Havenbedrijf Rotterdam en Zeeland SeaPorts.

http://www.partnersforroads.nl/

Noot voor redacties (