Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Driebergen, 13 maart 2008

Dé vacaturesite voor de recreatiebranche gelanceerd

Werkgevers en werkzoekenden vinden elkaar op www.werkeninderecreatie.nl

Dé nieuwe vacaturesite voor de recreatiebranche is op 13 maart bij het evenement Recreatie Toppers 2008 in Duinrell (Wassenaar) feestelijk gelanceerd. www.werkeninderecreatie.nl is een nieuwe website waar werkzoekenden en werkgevers in de recreatiebranche elkaar kunnen vinden. Petra de Bruijn, Manager Sociaal Beleid van RECRON, vertelde in haar wervende presentatie van de site welke voordelen deze service allemaal biedt.

Voor de nieuwe vacaturesite is aangehaakt bij de website www.werk.nl van het CWI. De nieuwe site is echter geheel toegespitst op de toeristisch-recreatieve branche. De site gaat een groot aanbod bieden voor zowel werkgevers als werkzoekenden. Werkgevers kunnen hun eigen vacatures plaatsen - de eerste RECRON-leden hebben dat al gedaan - metmet een doorlink naar hun eigen website. Werkzoekenden kunnen hun cv plaatsen. Natuurlijk kunnen zij ook direct reageren op een vacature. De website is niet alleen kwalitatief hoogstaand door de toespitsing op de branche; aanvullend voordeel is dat het gebruik van de CV- en Vacaturebank van RECRON gratis is.

De Bruijn: 'Er bestaat al een tijdje een grote behoefte aan zo'n overkoepelende vacaturesite, helemaal toegespitst op de recreatiesector. RECRON wil zich daarom als brancheorganisatie hiervoor inzetten. En we hebben hiervoor een goed moment gekozen. Zowel uit onze eigen arbeidsmarktmonitor als uit de resultaten die Monsterboard afgelopen week publiceerde, blijkt dat de vraag naar personeel in onze branche toeneemt. We gaan de lancering van de site gebruiken om nog voor de zomer enthousiaste schoolverlaters en gemotiveerde doorstromers actief te benaderen.'

RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland, streeft naar een optimaal ondernemersklimaat in de recreatiebranche en behartigt de collectieve en individuele belangen van de leden. De brancheorganisatie vertegenwoordigt ongeveer 1.900 recreatiebedrijven. Hieronder vallen kampeerbedrijven, bungalowparken, groepsaccommodaties, dagattracties, buitensportbedrijven, zwembaden en sauna's.