Gemeente Groningen

Minder bezoekers in binnenstad geven meer geld uit De Groningse binnenstad doet het goed. Ruim 31 miljoen bezoekers brachten het afgelopen jaar een bezoek aan de stad. Dat is minder dan het jaar daarvoor, maar zij gaven wel meer geld uit: 967 miljoen euro tegen ruim 800 miljoen in 2006. Zestig procent komt van buiten de stad. En één op de vijf mensen bracht die dag ook een bezoek aan het UMCG.

Dat blijkt uit de Detailhandelsmonitor 2007 van de gemeente Groningen. Daarin is het economisch functioneren van de binnenstad in beeld gebracht. Ook deed de gemeente dit jaar een extra onderzoek naar mensen die hun bezoek aan het UMCG combineerden met een bezoek aan de binnenstad. Niet alleen doet één op de vijf bezoekers dat, ook gaat meer dan tachtig procent van die mensen naar de binnenstad om er te winkelen.

87 minuten
Enkele cijfers uit de Detailhandelsmonitor. Het gemiddeld besteedbaar bedrag in winkels per bezoeker is gestegen van 26 euro in 2006 naar 31 euro in 2007. De bezoekers blijven gemiddeld ook langer in de stad: 87 minuten. Dat was 80 minuten in 2006 en 83 minuten in 2005. Ook komen steeds meer mensen met de auto. Dit was vorig jaar bijna de helft van de bezoekers.

Aantrekkingskracht
De binnenstad heeft een sterke aantrekkingskracht op mensen van buiten de stad. En ook in vergelijking met andere steden met veel bezoekers uit de regio, zoals Utrecht en Den Bosch, doet de stad het goed. Alleen Rotterdam en Utrecht hebben meer omzet dan Groningen. Gepubliceerd op: donderdag 13 maart 2008
donderdag 13 maart 2008:
Minder bezoekers in binnenstad geven meer geld uit