BouwNed

Landelijke verkiezingsbijeenkomst Infra Klein 11 maart 2008 13-03-2008

Op 11 maart heeft de sectie Infra Klein haar eerste verkiezingsbijeenkomst gehouden in Harderwijk.

Van platform naar sectie
Hoewel Infra Klein al sinds de oprichting van Bouwend Nederland bestaat was dit de 1^e verkiezingsbijeenkomst. Bij de opzet van de vereniging waren de verkiezingen in 2007 gepland, maar ze zijn een jaar uitgesteld vanwege de evaluatie van de vereniging die juist in dat jaar plaatsvond. Tijdens bijeenkomsten in het land konden leden aan het bestuur vertellen wat zij van de vereniging vinden. Daarbij kwam ondermeer naar voren:


- de wat onduidelijke positie van de platforms voor brancheontwikkeling/kiesgroepen; en

- het wat lage democratisch gehalte van de vereniging.

Deze 2 punten zijn opgepakt en gecombineerd. Zo zijn de platforms voor brancheontwikkeling/kiesgroepen veranderd in secties met eigen besturen. Deze bestuursleden worden vanaf nu gekozen door de leden van de sectie. Het sectiebestuur draagt op zijn beurt de kandidaten voor die de sectie in het AB en DB van Bouwend Nederland vertegenwoordigen.

De kandidaten
Tijdens deze eerste verkiezingsbijeenkomst waren er 3 benoemingen aan de orde: voor het DB, het AB en voor het sectiebestuur. Het bestuur van de sectie heeft ruim voor de verkiezingen een enquête naar alle leden van Infra Klein gestuurd waarin leden hun belangstelling konden aangeven voor de diverse bestuursfuncties. Hierop is door een paar leden positief gereageerd: 2 van de 3 bestuurskandidaten zijn op die manier met het bestuur van de sectie in gesprek gekomen.

Vervolgens is de kandidatenlijst aan de leden kenbaar gemaakt en werden zij in de gelegenheid gesteld om tegenkandidaten in te dienen. Hiervan is geen gebruik gemaakt, zodat de volgende kandidaten hun opwachting maakten:

Adri Voogt: bestuurslid van Bouwend Nederland
Barend van Kessel: AB lid van Bouwend Nederland Rick van Dijk: sectiebestuurslid

De verkiezingen
Na een korte inleiding van de voorzitter van het sectiebestuur, Cor van der Vorm, over de structuur van de vereniging, werd de kandidaten het woord gegeven. Zij stelden zich aan de leden voor en gaven aan wat hun motivatie is om bestuurslid te willen worden/blijven. Dat ging ze prima af, want ze werden allemaal bij acclamatie benoemd! Uiteraard werden de twee bestuursleden waarvan afscheid werd genomen, Peter Huijbregts en Pieter Arie Kraaijeveld, hartelijk bedankt voor hun inzet in de afgelopen jaren.

De discussie
Na het formele gedeelte gaf de voorzitter het woord aan Roel Barkhof die de DB en AB-leden en onze voorzitter de heer Brinkman ging interviewen over hun ervaringen van de afgelopen jaren en over de verwachtingen voor de toekomst. Ook de leden in de zaal mochten hun mening geven over actuele zaken zoals clustering, criteria, KOSMOS etc. Het werd een geanimeerde discussie. Belangrijkste conclusie: het is nodig dat problemen die de leden ervaren aan de bestuursleden worden gemeld! Alleen als de bestuursleden op de hoogte zijn van bepaalde problemen kunnen zij er iets mee doen.

De presentaties
Naast de verkiezingen was er ook aandacht voor de nieuwe Aanbestedingswet, Bouwend Nederland Advies en de nieuwe stichting STABI, 3 onderwerpen waarover Joost Fijneman een duidelijke presentatie hield. De bijeenkomst werd afgesloten met een presentatie over de ledenvoordelen door Roeland Contzé, die liet zien dat het mogelijk is om een groot deel van de contributie terug te verdienen. Na afloop van de bijeenkomst was er een gezellig dinerbuffet.