Politie Zuid-Holland-Zuid

13/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 13-03-2008 o Persberichten district I

OP HETERDAAD BETRAPT
DORDRECHT Een 18-jarige man uit Dordrecht is op heterdaad betrapt op diefstal van een fiets. Dit gebeurde op woensdagmorgen 12 maart op het Bagijnhof. De man stal een fiets en dit werd gezien door politieagenten. Deze hielden hem aan en sloten hem in. Hij is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.
ZWIJNDRECHT Een 15-jarige jongen uit Zwijndrecht is door politieagenten op heterdaad betrapt toen hij woensdagmiddag 12 maart een snorfiets probeerde weg te nemen aan de Afslag. De politieagenten surveilleerden in burger en zagen dat de jongen de snorfiets wilde starten. Omdat ze het zaakje niet vertrouwden, werd de jongen aangesproken. Hij vertelde dat hij de snorfiets voor een hem onbekende jongen moest starten. Deze jongen was inmiddels weggelopen. De agenten hielden daarop de jongen aan en namen de snorfiets in beslag. De politie heeft de zaak in onderzoek.

BRAND IN VUILNISAUTO
DORDRECHT De lading van een vuilniswagen is op woensdagmorgen 12 maart op de Savornin Lohmanweg in brand geraakt. Alerte omstanders blusten het vuur met een brandslang. De brandweer maakte het karwei vervolgens af. De brand ontstond vermoedelijk toen een aantal kapotte aanstekers door het samenpersen vlam vatten. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

AANRIJDING
ZWIJNDRECHT Bij een verkeersongeval waarbij twee personenautos en een brommobiel waren betrokken, zijn twee gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde op woensdagmiddag 12 maart 2008 omstreeks 13.25 uur op de Ringdijk. Een brommobiel met daarin een 73-jarige vrouw en een 89-jarige man, beiden uit Zwijndrecht, stond stil achter een personenauto bij de t-splitsing met de Lindelaan. De bestuurster van een personenauto, een 35-jarige vrouw uit Dordrecht, kwam aanrijden en zag de brommobiel te laat waardoor ze er tegenaan botste. De brommobiel werd naar links geduwd en vervolgens botste de vrouw met haar auto achterop de personenauto, bestuurd door een 80-jarige man uit Zwijndrecht, die voor de brommobiel stil stond. De gewonden in de brommobiel werden door de brandweer eruit gehaald. Beide inzittenden hadden last van nekklachten en de vrouw liep vermoedelijk een hersenschudding op. Ze zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De overige betrokkenen raakten niet gewond maar zijn wel erg geschrokken.

BETALEN OF ZITTEN
DORDRECHT Een 36-jarige man uit Dordrecht is woensdagmiddag 12 maart in de Johan de Wittstraat door de politie aangehouden omdat hij werd gezocht in verband met openstaande boetes van in totaal 1688 euro of 28 dagen vervangende hechtenis. Omdat hij niet kon betalen, is hij ingesloten om zijn straf uit te zitten.

VERDACHT VAN DIEFSTAL LUCHTVERFRISSERS
DORDRECHT Een 32-jarige man uit Dordrecht is woensdagmiddag 12 maart door de politie aangehouden op verdenking van diefstal van zon 26 luchtverfrissers. Deze lagen in een bak buiten voor een winkel in de Voorstraat. De man werd door de winkeleigenaar betrapt toen hij de luchtverfrissers in zijn tas deed. Op het moment dat de winkeleigenaar de dief aansprak, zette hij het op een rennen. Hij werd in de kraag gevat en overgedragen aan de politie. De man is in verzekering gesteld. De luchtverfrissers zijn terug naar de winkel.

AANGEHOUDEN NA DIEFSTAL MOBIELTJE
DORDRECHT Een 23-jarige vrouw uit Dordrecht is woensdagavond 12 maart door de politie aangehouden op verdenking van diefstal van een mobiele telefoon. Ze stal de telefoon die avond bij een kennis in de Louis Apolstraat. Vervolgens verkocht ze het mobieltje op straat om vervolgens van het geld drugs te kopen. De gedupeerde deed aangifte en sprak haar vermoedens uit over de 23-jarige richting politie. Deze bleken te kloppen. De verdachte is ingesloten.

BROMFIETSER ONDERUIT EN GEWOND
DORDRECHT - Een 52-jarige man uit Dordrecht is woensdagavond 12 maart gewond geraakt toen hij met zijn bromfiets onderuit ging in de bocht Krispijnseweg richting Bosboom Toussainstraat. Getuigen verklaarden tegenover de politie dat de bromfietser op de Krispijnseweg andere weggebruikers met aanzienlijke snelheid inhaalde en vervolgens in de bocht onderuit ging. Hierbij vloog zijn helm af. De man raakte gewond aan zijn hoofd, had diverse snijwonden en een fractuur aan de oogkas. Wegens het vermoeden van alcoholgebruik is bij de man bloed afgenomen in het ziekenhuis. Hij was gezien zijn verwondingen niet in staat om een blaastest af te leggen. Het bloedonderzoek zal uitkomst moeten geven over mogelijk alcoholgebruik en de hoeveelheid.