Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 13 maart 2008

Eekhoornexcursie op Landgoed Leyduin

Een pluimstaart, oorpluimpjes en een mooie bruine vacht; de eekhoorn. Het is een van de meest geliefde zoogdieren en bovendien een beschermde diersoort in Nederland. Ze leven van noten, dennenappels en eikels en drinken water uit sloten. Hoog in de boomkruinen maken ze nesten van repen bast, gras en mos. Bijzonder is dat eekhoorns vaak meerdere nesten bewonen. De eekhoorn slaapt opgerold met z'n staart over lijf. Zo houdt hij zijn lichaam warm.

Op Leyduin is er een aantal nesten en met een beetje geluk kunnen we een eekhoorn zien tijdens onze excursie op zaterdag 29 maart om 10.30 uur, want eekhoorns zijn vooral overdag actief. Natuurlijk biedt Landgoed Leyduin meer. Er zijn momenteel veel vogelsoorten als boomklever, bonte specht en bijzondere mezen te zien en te horen. Gaat u mee?

We verzamelen bij natuurinformatiecentrum Kakelye op het parkeerterrein bij de ingang van Leyduin aan de Manpadslaan 1 te Heemstede, 2 km. ten zuiden van station Heemstede/Aerdenhout.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 0251-362 762. De kosten bedragen ¤ 3,50, Beschermers betalen ¤ 2,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 1,50. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl