Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 13 maart 2008

Product Design Incubator biedt
hulp aan productontwikkelaars

Met ingang van 1 maart 2008 biedt het Designbusiness Netwerk DEB, gevestigd in de Caballero Fabriek in Den Haag, een nieuwe dienst aan: de Product Design Incubator (PDI). PDI helpt productontwikkelaars bij het op de markt brengen van hun productideeën. In de praktijk blijkt dat productontwikkelaars erg veel moeite hebben om hun ideeën met succes op de markt te brengen. DEB ontwikkelde daarom dit nieuwe initiatief.

De aanpak van PDI is erop gericht om het proces van het commercialiseren van een product sneller te laten verlopen. Dit kan door het opzetten van een nieuw bedrijf of het verkopen van het idee aan een bestaand bedrijf. PDI werkt bij het starten van een nieuw bedrijf nauw samen met de BViT, een incubator-organisatie die bewezen heeft het slagingspercentage van starters te kunnen verdubbelen. Deelnemende productontwikkelaars krijgen, tegen een vergoeding vanaf ¤ 75,00 tot ¤ 250,00 per maand, naar keuze een werkplek, computer, vergaderruimte, secretariaat en coaching. Ook het omvangrijke netwerk van DEB in de industrie, het onderwijs en de advieswereld staat de productontwikkelaar ter beschikking.

Deelnemers kunnen onder meer gebruik maken van het eerste FabLab in Nederland: een serie desktop-apparaten waarmee ontwikkelaars relatief snel, gemakkelijk en goedkoop prototypes kunnen maken. Elke productontwikkelaar kan zich aanmelden voor deelname aan de PDI. Partners in het initiatief zijn de Gemeente Den Haag, Kamer van Koophandel Den Haag, BDO CampsObers, het Nederlandsch Octrooibureau, OTC, Bureau TOP en de Haagse Hogeschool.

Einde bericht