Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Pilot Politiewijkmonitor krijgt voorlopig geen vervolg
Publicatiedatum: 13-3-2008 14:11:17

ARNHEM /EDE - De pilot van de Politiewijkmonitor - een digitale weergave van criminaliteit per wijk - krijgt voorlopig geen vervolg. Dat heeft de korpsleiding eind februari besloten na een grondige evaluatie. Wel wordt onderzocht of de bestaande digitale nieuwsbrief nog gebiedsgerichter kan worden verstuurd.

In oktober 2007 werd de Politiewijkmonitor als pilot via internet beschikbaar gesteld voor inwoners van de gemeenten Ede, Rheden, Rozendaal en Doesburg. Met het doel om naast de persoonlijke en telefonische contacten ook via de digitale weg in contact te komen met de burger over veiligheid dichtbij huis. Daarom startte het korps in oktober met het publiceren van politie-informatie op internet. Inwoners van de pilotgemeenten konden via de Politiewijkmonitor op internet zien wat er de afgelopen periode in hun eigen wijk was gebeurd. Ook konden zij via de website informatie verstrekken aan de politie.

Na een proef van drie maanden werd de Politiewijkmonitor begin 2008 geëvalueerd. Uit de evaluatie bleek dat de monitor onvoldoende werd bezocht door de burger en er ontstond maar op minimale schaal contact via de Politiewijkmonitor. Buiten de interne evaluatie is ook een onderzoek gehouden onder de bezoekers van de Politiewijkmonitor. Men is positief over het idee, maar had ook kanttekeningen over bijvoorbeeld de gebruiksvriendelijkheid van de website.

Rob Tanis, directeur Bedrijfsvoering en lid van de korpsleiding. "De Politiewijkmonitor voorziet op dit moment kennelijk nog niet in een behoefte. De politie Gelderland-Midden blijft wel scherp op de mogelijkheden van digitale communicatie. We gaan bijvoorbeeld onderzoeken of we onze digitale nieuwsbrief nog dichter bij de burger kunnen krijgen, door nog meer aandacht te besteden aan de lokale problematiek".

Digitale nieuwsbrief
De digitale nieuwsbrief bestaat nu twee jaar en telt 5.000 abonnees. Tien keer per jaar wordt de nieuwsbrief digitaal verstuurd naar burgers in de drie districten van de regio Gelderland-Midden, te weten West-Veluwe Vallei, Arnhem Veluwezoom en Rivierenland.

Ook brengt het korps jaarlijks een digitaal jaarverslag uit waarin burgers kunnen zien hoe het met de veiligheid in hun gemeente staat.

voor nadere informatie:
politie Gelderland-Midden
Marije Wisselink
026 - 352 4315

---