Gemeente Waalwijk 20 koopwoningen voor starters in Waspik

Een unieke kans voor starters op de woningmarkt: zelf een architect en aannemer kiezen, bouwmaterialen regelen en meedenken over het ontwerp van je eigen huis. Bovendien blijven de kosten laag, doordat je zelf de regie in handen houdt. 20 starters krijgen de kans om deel te nemen aan dit project, wat bekend staat onder de naam Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Inschrijven om mee te doen aan de loting voor dit bijzondere woonproject in Waspik kan tot uiterlijk 17 maart 2008.

Op dit moment zijn er 14 inschrijvingen voor de loting. Er zijn dus nog volop kansen om mee te doen! Inschrijven kan alleen online via de website www.waalwijk.nl > bouw je eigen huis. Let op: de inschrijving sluit op 17 maart om 12.00 uur!

Met dit project geven de gemeente Waalwijk en wooncorporatie Slagenland Wonen 20 starters op de woningmarkt de mogelijkheid om op een betaalbare manier hun woning te ontwikkelen. Bij dit project ontwikkelen toekomstige bewoners samen hun eigen woning, zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar. Onder begeleiding van een CPO adviesbureau vervullen de kopers de rol van opdrachtgever. Het project is bestemd voor jonge starters op de woningmarkt, die een sociale koopwoning kunnen betalen. De stichtingskosten komen waarschijnlijk rond de 160.000,- te liggen (prijspeil 2007). Aan deelname zijn voorwaarden verbonden, namelijk:

· Je bent ouder dan 18 jaar en jonger dan 30 jaar;
· Het (gezamenlijk) inkomen is niet hoger dan 34.200,-;
· Je bent inwoner van de gemeente Waalwijk;
· Je bent starter op de woningmarkt;
Er gelden uitzonderingen voor studenten en enkele huurders van Slagenland Wonen. Deze voorwaarden staan op de website www.waalwijk.nl > bouw je eigen huis > Waspik.

Voor meer informatie over het CPO-project in Waspik: zie www.waalwijk.nl > bouw je eigen huis.

Publicatie datum 06-03-2008