Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 12 maart 2008

Zaanstreek-Waterland, 13-03-2008 o Vrouw aangerand en
snackbareigenaar verjaagt overvallers.

Vrouw aangerand

Volendam, dinsdag 11 maart 2008, 14:33 uur.

De politie stelt een buurtonderzoek in naar aanleiding van een aanranding op de Botterstraat die plaatsvond op dinsdagmiddag rond kwart voor twee. Een vrouw was bezig met het schoonmaken van het interieur van de auto toen zij van achter beetgepakt werd door, naar later bleek, een jongen die vervolgens onzedige bewegingen maakte. De vrouw wist zich los te werken en de dader ging er vandoor, achtervolgd door de Volendamse die hem echter bij de Botter uit het oog verloor. Zij beschreef de dader als een blanke 13- à 14-jarige jongen met donkerblond haar in stekels van wel 10 cm. Hij was ongeveer 160 à 165 cm lang en had een te groot zwart bomberjack aan met daaraan een capuchon met een bruine bontkraag. De jongen droeg een (te)grote zonnebril, een wijde, donkerblauwe spijkerbroek met donkere schoenen. Getuigen die iets gezien hebben of de jongen aan de hand van het signalement menen te herkennen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Edam-Volendam via 0900-8844.

Snackbareigenaar verjaagt overvallers

Purmerend, dinsdag 11 maart 2008, 20:02 uur.

De politie onderzoekt een overval op een snackbar op het Beatrixplein waarbij de 44-jarige eigenaar de overvallers verjaagde. De uitbater vertelde dat hij bezig was met bijvullen van blikjes toen er twee mannen binnen kwamen die geld eisten. De ene overvaller was ongeveer 160 à 170 cm lang, had een zwarte bivakmuts op met gaten voor de ogen en was gewapend met een groot mes. De tweede dader was tussen de 180 en 190 cm lang, had een witte bivakmuts op met gaten voor de ogen en was gewapend met een vuurwapen. De eigenaar bedacht zich niet en gooide de blikken die hij in zijn handen had in de richting van de overvallers die er vervolgens zonder buit vandoor gingen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de Centrale Recherche via 0900-8844.

Boten gestolen

Wormerveer, dinsdag 11 maart 2008, 20:16 uur.

De politie onderzoekt de diefstal van een aanhanger met boten vanuit een loods aan de

Nijverheidsweg. Men wist dinsdagavond net na 20.00 uur de loods binnen te komen door eerst het hek aan de voorzijde van het coatingbedrijf te forceren en een deur te vernielen. Vervolgens kon een grote roldeur worden geopend en de aanhanger met daarop tien aluminium alucraftboten (platbodems) worden meegenomen. Het kenteken van de aanhanger is WV-NB-32. De boten zijn nog niet voorzien van een serienummer.