Politie Kennemerland

Nieuwsberichten woensdag 12 maart

Regio, 12-03-2008

Onderzoek naar overval, getuigen gezocht

HOOFDDORP, 11 maart - De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een overval op een tankstation aan de Assumburg. Deze vond rond 18.30 uur plaats. Drie verdachten hebben de werkneemster mishandeld. De buit bestond uit sigaretten. Het slachtoffer is voor behandeling vervoerd naar het ziekenhuis.

Het signalement van de drie verdachten luidt als volgt: Een man van ongeveer 24 jaar oud, 1.75 meter lang, met blauwe ogen. Hij droeg een donkerblauwe jas met capuchon. Ook droeg hij een grijze pet en zwarte sportschoenen. De tweede verdachte was rond de 30 jaar oud, hij had zwart/ grijs haar en was rond de 1.75 meter lang. Van de derde verdachte is alleen te melden dat hij een grijze muts droeg. De verdachten hadden een blanke huidskleur, vermoed wordt dat het Oost-Europeanen betreft. De drie gingen ervandoor in de richting van Zuidtangentbushalte Toolenburg. De politie roept getuigen op om contact op te nemen met de recherche in Hoofddorp van telefoonnummer 0900 - 8844.

Tanken zonder te betalen

ZANDVOORT, 12 maart - De politie heeft omstreeks 10.15 uur twee Engelse mannen (24 en 48 jaar oud) aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht zonder te betalen getankt te hebben bij een tankstation in de Dokter CA Gerkestraat. Op de Leidsevaartweg in Heemstede werd het tweetal door de politie klemgereden. De oudste Engelsman bestuurde de auto. Hij bleek te veel gedronken te hebben (570 ugl / 1,31 promille). Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Man gewond door gevelplaat

HAARLEM, 12 maart - Rond 08.00 uur is een man (leeftijd en woonplaats onbekend) gewond geraakt, doordat hij geraakt werd door een gevelplaat. Op een bouwplaats aan de Oudeweg lag een aantal gevelplaten opgestapeld. De harde wind kreeg grip op de bovenste plaat, waardoor deze over een kleine loods heen vloog en de toevallig lanslopende man raakte. Hij raakte gewond aan zijn achterhoofd. De man is vervoerd naar een ziekenhuis. Hier is zijn wond gehecht. De politie heeft de Arbeidsinspectie geïnformeerd in verband met de situatie op de bouwplaats.

Auto's vernield

HAARLEM, 12 maart - Na een melding dat er auto's werden vernield, heeft de politie rond 02.40 uur twee Haarlemmers, van 21 en 22 jaar oud, aangehouden in de Rollandstraat. Het tweetal wordt ervan verdacht meerdere auto's te hebben vernield in de Leidsebuurt. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Dronken man aangehouden

HAARLEM, 11 maart - Omstreeks 22.10 uur is een 40-jarige Haarlemmer aangehouden door de politie. De man werd zeer dronken aangetroffen in een parkeergarage aan de Damstraat. De man is ter ontnuchtering ingesloten in het politiebureau. De volgende ochtend is hij met een proces-verbaal op zak weer heengezonden.

Meisje mishandelt meisje

HAARLEM, 11 maart - De politie heeft rond 22.00 uur een 14-jarige meisje uit Haarlem aangehouden. Zij wordt ervan verdacht eerder die avond op de Zomerkade een 15-jarige Haarlemse te hebben mishandeld. De aanleiding van de mishandeling ligt hoogstwaarschijnlijk in de relationele sfeer.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Koekverkopers aangehouden

SANTPOORT-NOORD, 11 maart - Na een tip van een oplettende getuige heeft de politie rond 19.50 uur drie mannen en een vrouw aangehouden. Het viertal, twee Hagenaars van 16 en 62 jaar oud, een 72-jarige man uit Voorburg en een 25-jarige vrouw uit Naaldwijk, wordt ervan verdacht zonder vergunning koeken te hebben verkocht in de Johan Maurits van Nassaulaan en in de omgeving hiervan. Tegen de vier is proces-verbaal opgemaakt. Het verdiende geld is in beslag genomen. De oudste Hagenaar en de Voorburger zitten nog vast voor verder onderzoek.

Snelheidsduivel aangehouden

UITGEEST, 11 maart - De politie heeft omstreeks 19.35 uur een 45-jarige snelheidsduivel uit Bergen aangehouden. De man reed met zijn personenauto 175 km / uur over de A9. Ter plekke is 120 km / uur de maximumsnelheid. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auto te water

VIJFHUIZEN, 11 maart - Rond 19.25 uur heeft de politie geassisteerd bij een ongeluk op de Schipholweg. Een 31-jarige man uit Apeldoorn was door nog onbekende oorzaak met zijn auto te water geraakt. Hij is op eigen kracht uit het voertuig gekomen. Hij is met lichte onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar een ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeluk.

Onderzoek naar sloopbedrijf

BEVERWIJK, 11 maart - De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de sloopwerkzaamheden op een volkstuinencomplex aan de Zeestraat. Medewerkers van een sloopbedrijf waren daar rond 16.30 uur zonder vergunning bezig met het verwijderen van asbest. De politie heeft de Arbeidsinspectie geïnformeerd.

Winkeldief aangehouden

HAARLEM, 11 maart - Oplettend personeel van een warenhuis in de Grote Houtstraat heeft rond 14.20 uur een winkeldief aangehouden. De verdachte, een 34-jarige vrouw uit Velsen, wordt ervan verdacht meerdere goederen te hebben ontvreemd. De vrouw is overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

21 verwaarloosde paarden aangetroffen

HAARLEM, 11 maart - Bij een controle van een terrein bij woning aan de Amsterdamse Vaart trof het milieuteam van de politie Kennemerland 21 zwaar verwaarloosde paarden aan. De paarden stonden op een verwaarloosd en zeer vervuild stuk grond en verkeerden in zeer slechte conditie. Eén van de paarden was zo verwaarloosd en zwak dat het later op de dag door een dierarts is afgemaakt. De andere twintig paarden zijn vervoerd naar een opvangcentrum in de omgeving van Utrecht. Of alle paarden het overleven is nog de vraag. De politie Kennemerland werd bij deze controle geassisteerd door het Korps Landelijke Politiediensten, de Algemene Inspectiedienst, de douane en de gemeente Haarlem. Tegen de eigenaresse van de paarden, een 49-jarige Haarlemse is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen na inbraak

HOOFDDORP, 11 maart. Na een melding van een oplettende getuige dat er twee verdachte personen met een breekijzer rondliepen, is de politie onopvallend polshoogte gaan nemen. In de wijk Graan voor Visch troffen agenten rond 10.40 uur twee personen die voldeden aan het signalement. Bij het zien van de politie nam het tweetal de benen. Na een achtervolging werden beide mannen aangehouden. Ze worden verdacht van een inbraak in een woning in Graan voor Visch. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.