Persbericht

CIBER realiseert SAP BW-upgrade Philips Lighting in drie maanden

Eindhoven, 13 maart 2008 - Philips Lighting heeft ICT-dienstverlener CIBER geselecteerd om zijn SAP BW-systeem te upgraden naar Netweaver 2004s. Binnen de korte periode van drie maanden heeft CIBER het project succesvol weten af te ronden.

Bij Philips Lighting werken honderden medewerkers met SAP BW. Het systeem vormt het hart van de rapportage en analyse-applicaties rondom de logistieke, financiële en verkoopprocessen. De upgrade was met name noodzakelijk om in de toekomstige gebruikersbehoefte te voorzien. CIBER werd uit drie partijen gekozen omdat CIBER al enkele keren tot de volle tevredenheid was betrokken bij aanbestedingen.

Philips Lighting maakt gebruik van een complexe SAP-omgeving, waardoor de korte periode waarin de upgrade plaatsvond bijzonder is. Er zijn 25 bronsystemen en vijf doelsystemen gekoppeld aan BW. Bovendien maakt Philips gebruik van bijna alle functionaliteiten die SAP BW biedt.

Het feit dat de upgrade binnen budget en de afgesproken tijd en zonder veel problemen werd opgeleverd, stemde tot tevredenheid bij de klant. Met de vergaande technologieën die de nieuwe versie van SAP BW 7.0 met zich meebrengt, kan men zich nu gaan richten op het verder realiseren van de toekomstvisie.

Volgens Wil Daniels, Business Line Manager van CIBER Nederland, was de upgrade een erg belangrijke opdracht. "Ik ben er trots op dat we voor Philips Lighting in korte tijd een ingewikkelde upgrade hebben kunnen uitvoeren. We hebben het hele traject van A tot Z uitgevoerd met een uitstekend resultaat."

(242 woorden)