Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Hondenbeleid stadsdeel onvoldoende bekend

13 maart 2008
Begin maart hebben 385 bewoners van Oud-West hun mening gegeven over het hondenbeleid van het stadsdeel. Slechts 1/5 deel van de respondenten is helemaal bekend met het beleid. Portefeuillehouder Werner Toonk hierover: "Ik vind belangrijk dat de bewoners van Oud-West weten wat wij als stadsdeel doen voor honden(bezitters), maar ook wat wij van hondenbezitters verwachten. De komende periode gaan wij dit extra onder de aandacht brengen."

Van 5 tot 9 maart konden de deelnemers van het digitale bewonerspanel van Oud-West vragen beantwoorden over het hondenbeleid in het stadsdeel. Ook zijn enkele vragen gesteld over een zogenaamde Kwispelroute op het Wilhelmina Gasthuis terrein, waar honden los kunnen lopen.

Beoordeling hondenbeleid: 6,4

Wat vinden de respondenten van het hondenbeleid van Oud-West? Een kwart van de respondenten heeft hier geen mening over. Van de hondenbezitters heeft 15% van de respondenten geen mening. De gemiddelde beoordeling van het beleid is een 6,4.

Helft ervaart veel overlast

De helft van de respondenten ondervindt (heel) veel overlast van hondenpoep. Tegelijkertijd signaleert ook ongeveer de helft van de respondenten dat deze overlast de afgelopen twee jaar is afgenomen.

Burgerinitiatief Kwispelroute

Kort geleden is bij het stadsdeel het burgerinitiatief Kwispelroute Wilhelmina Gasthuis (WG) terrein ingediend. De indieners van het burgerinitiatief pleiten ervoor dat er op het WG-terrein een speciale route komt waar honden onaangelijnd kunnen lopen.

Bijna de helft van de respondenten is het (helemaal) oneens met het voorstel om een Kwispelroute in te stellen, 11 % staat hier neutraal tegenover en slechts 34% is positief over het initiatief. Bewoners, die in de buurt van het WG-terrein wonen, zijn negatiever over het voorstel dan de overige deelnemers.

Hondenbeleid stadsdeel Oud-West

Het hondenbeleid van het stadsdeel is erop gericht de overlast van hondenpoep zoveel mogelijk terug te dringen. Hondenbezitters zijn verplicht de poep van hun hond op te ruimen, behalve op de hondenuitlaatstroken. Die maakt het stadsdeel schoon. Verspreid door het hele stadsdeel staan automaten met gratis hondenpoepzakjes.

Meer informatie over de resultaten van het bewonerspanel treft u aan op: www.oudwest.amsterdam.nl/digitaal bewonerspanel.