Politie Gelderland-Midden

Dierenaar aangehouden na mishandeling ouders

Publicatiedatum: 13-3-2008 15:14:33 DIEREN - Een 43-jarige man uit Dieren is donderdagochtend vroeg aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn beide ouders (70 en 71 jaar). De man was onder invloed van alcohol was had rond kwart over vier zijn ouderlijke woning opgezocht. Eenmaal binnen zou hij zijn vader hebben aangevallen. Ook zijn moeder zou daarbij zijn geschopt. Bij de komst van de politie bleek de Dierenaar inmiddels te zijn vertrokken. De man werd bij zijn eigen woning aangetroffen en aangehouden. Door de ouders van de man is aangifte gedaan. (08-035848)
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemse slachtoffer van tasjesroof

Publicatiedatum: 13-3-2008 15:13:59

ARNHEM - Een 45-jarige vrouw uit Arnhem is woensdagavond op het Kerkplein in haar woonplaats het slachtoffer geworden van een tasjesroof. De vrouw was daarbij niet gewond geraakt. Het slachtoffer liep even voor elf uur over het Kerkplein toen ze werd ingehaald door een man op een scooter. In het voorbijgaan rukte de scooterrijder de schoudertas van het slachtoffer los en ging er met de buit vandoor. De vrouw was bij het incident gevallen. De politie heeft nog vergeefs naar de dader uitgekeken. Hij zou rijden op een zilvergrijze scooter snorfiets met een blauwe kentekenplaat. De bestuurder zou een bol of gezet postuur hebben en was verder in het zwart gekleed. De politie roept getuigen op te reageren via 0900-8844.
(08-035808)

De politie in het district Arnhem-Veluwezoom maakt korte metten met straatrovers. Het aanhouden van verdachten van berovingen op straat heeft dan ook topprioriteit. Het onlangs wederom opgerichte straatroofteam onderzoekt ook deze zaak zorgvuldig. Het team zoekt naar eventuele overeenkomsten met eerder gepleegde straatroven en brengt alle beschikbare informatie in kaart. Door de verscherpte aandacht zijn al eerder successen geboekt. De afgelopen maanden werden diverse verdachten aangehouden die verdacht worden van het plegen van meerdere straatroven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen (17) op heterdaad gepakt bij woninginbraak
Publicatiedatum: 13-3-2008 15:12:44

VELP - De politie in Velp heeft woensdagavond een zeventienjarige jongen uit Eefde op heterdaad aangehouden bij een woninginbraak. Getuigen zagen even voor acht uur dat er op de eerste verdieping van een woning aan de Schonenbergsingel iemand met een zaklamp zou schijnen terwijl er niemand thuis zou zijn. Gewaarschuwde agenten constateerden even later hetzelfde. Terwijl de woning rondom werd afgezet vloog op enig moment de voordeur open en stormde de jonge Eefdenaar naar buiten, recht in de armen van een van de agenten. Beiden kwamen echter ten val waarbij de jongen in eerste instantie kans zag te ontkomen. Kort daarna werd hij alsnog ingerekend door een agent met een diensthond. De Eefdenaar heeft inmiddels bekend en heeft de spullen die hij bij zich afgestaan. De jongen is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(08-035738)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bromfietsster gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 13-3-2008 15:11:57

ARNHEM - Een 46-jarige bromfietsster uit Arnhem is woensdagmiddag op de Kronenburgsingel in haar woonplaats gewond geraakt nadat ze betrokken was geraakt bij een aanrijding met een auto. Het slachtoffer had daarbij vermoedelijk rugletsel opgelopen en is naar het ziekenhuis gebracht. De aanrijding gebeurde rond twee uur, toen een 39-jarige Arnhemse met haar auto de kruising van de Kronenburgsingel met de Kronenburgdijk opreed. Daarbij zag ze de bromfietsster vermoedelijk over het hoofd. Volgens de politie was er geen drank in het spel. (08-035565)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouwen met kroost betrapt op winkeldiefstal

Publicatiedatum: 13-3-2008 15:11:13

ARNHEM - Twee vrouwen uit Didam zijn woensdagmiddag in Arnhem betrapt op winkeldiefstal. De twee, 64 en 36 jaar, waren met twee kleine kinderen aan het winkelen op de Kronenburgpassage en worden ervan verdacht bij diverse winkels te hebben gestolen voor een totaal bedrag van ruim 450 euro. Het duo was door beveiligers betrapt en werd vervolgens op hun aanwijzen door de politie aangehouden. De buit werd in hun auto aangetroffen. De kinderen zijn vervolgens aan familie overgedragen waarna de beide vrouwen in het politiebureau werden verhoord. De twee zijn in de loop van de avond vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie. De buit is aan de verschillende zaken teruggegeven.
Een 35-jarige Arnhemmer werd eerder op de dag aangehouden nadat hij bij een warenhuis aan het Velperplein aan de haal zou zijn gegaan met enkele computerspelletjes. Toen hij bij het verlaten van de zaak werd aangesproken door beveiligers. Daarbij ontstond een schermutseling toen ze de Arnhemmer tegen wilden houden. Die kon alsnog aan de politie worden overgedragen. De buit werd in de winkel teruggevonden. De Arnhemmer is in verzekering gesteld.
(08-035633 / 035631)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053