Persbericht

Informatica introduceert data migration suite

~ Suite voldoet aan wensen van bedrijven door snelle levering van betrouwbare data ~

Nieuwegein, 13 maart 2008 - Informatica Corporation (NASAQ: INFA), de grootste onafhankelijke aanbieder van data integratie software, introduceert Informatica Data Migration Suite. Bedrijven worden met Data Migration Suite geholpen om het steeds ingewikkelder wordende proces te beheersen van veranderingen in IT, die voortvloeien uit bijvoorbeeld fusies en overnames, consolidatie en outsourcing van belangrijke diensten en functies.

Volgens een onderzoek van Bloor Research van oktober 2007 zullen de uitgaven van Global 2000 bedrijven aan data migratieprojecten 10 procent per jaar toenemen tot meer dan 8 miljard dollar in 2012. Data migratie zal essentieel blijven bij de implementatie van nieuwe applicaties, applicatie consolidatie en upgrades en fusies en overnames. Uit hetzelfde onderzoek blijkt echter ook dat 84 procent van de onderzochte projecten te lang duurden of niet binnen het budget pasten (kostenoverschrijdingen van gemiddeld 30 procent waren het gevolg).

Informatica Data Migration Suite is het enige onafhankelijke software platform dat specifiek ontworpen is om het succes van data migratie projecten te verzekeren. De Suite, die is gebaseerd op Informatica's uitgebreide ervaring in het succesvol implementeren van data migratieprojecten, omvat Informatica's data integratie en data kwaliteit tools, waaronder PowerExchange, PowerCenter, Informatica Data Explorer and Informatica Data Quality. Deze producten zijn samengebracht om data migratieprojecten te ondersteunen. In samenwerking met de bewezen Velocity Migration Methodology en de End-to-End Migration services van Informatica biedt de Suite een uitgebreide oplossing voor de data migratie behoeftes van bedrijven. De oplossing levert sneller resultaat door:
- een korte implementatietijd van migraties;

- het minimaliseren van fouten;

- het verminderen van de risico's die inherent zijn aan data migratieprojecten.

"Informatica heeft met zijn rijke erfgoed op het gebied van data integratie een uniek aanbod op de markt gebracht dat voorziet in de behoefte van bedrijven om de traditionele moeilijkheden en risico's van data migratie projecten uit te sluiten", zegt Philip Howard, Research Director bij Bloor Research. "Data migraties zijn unieke bedrijfsprojecten die de support van een onafhankelijke project methodologie en platform nodig hebben, voor effectief project lifecycle management. Het is goed om te zien dat dit wordt ondersteund door deze introductie van Informatica."

"Data migratie is onlosmakelijk verbonden met strategische initiatieven zoals consolidatie na fusies en overnames of de implementatie van nieuwe applicaties. Toch behandelen de meeste organisaties data migratie slechts als een tactische uitdaging. Meestal wordt data migratie ad hoc benaderd, waardoor projecten vaak mislukken", zegt Erik Jan ten Bruggencate, country manager bij Informatica Nederland. "De Informatica Data Migration Suite is het eerste uitgebreide product dat organisaties de mogelijkheid biedt om data migratie op een strategisch niveau te benaderen. Dit garandeert dat betrouwbare informatie wordt geleverd op het moment en de plek waar die nodig is."

Informatica's data migratie-oplossing is gebouwd op drie pijlers, die elk cruciaal zijn voor het succes van een migratieproject. Deze pijlers zijn:
- Informatica Data Migration Suite - de allerbeste, meest brede en uitgebreide software op het gebied van toegang tot data, data kwaliteit en data conversie. Deze software is geoptimaliseerd voor data migratie projecten;
- Informatica Velocity Migration Methodology - voor een snelle en succesvolle implementatie van data migratie projecten;
- End-to-End Migration Services - de beschikbaarheid over ervaringsgegevens op het gebied van data integratie en data kwaliteit, afkomstig van Informatica en zijn wereldwijde partnernetwerk.

Beschikbaarheid en licenties
Informatica Data Migration Solution is vanaf heden verkrijgbaar, licenties zijn beschikbaar voor data migratieprojecten van zes, twaalf en achttien maanden.

Voor meer informatie over de Informatica Data Migration Suite, bezoek http://www.informatica.com/solutions/integration/migration/default.htm

(585 woorden)