Gemeente Lansingerland


Mobiliteitsplan en E-spraak
Mobiliteitsplan en E-spraak

E-spraak is een nieuw medium voor de gemeente Lansingerland dat gebruikt wordt bij het Mobiliteitsplan. Via E-spraak kunt u als burger of belanghebbende uw mening kwijt, in dit geval uw mening over zaken rondom mobiliteit.

Het lijkt op een forum met als grootste verschil dat het is gekoppeld aan een interactieve kaart. Hierdoor werkt E-spraak als een digitale bewonersavond. U kunt punaises prikken op een kaart en daarbij een reactie geven. Ook kunt u aangeven of u het eens of oneens bent met reacties van andere burgers.

Tijdens de ontwikkeling van het Mobiliteitsplan wordt tot drie keer toe E-spraak toegepast. Tijdens de startfase wordt een open forum gehouden. U kunt via E-spraak uw knelpunten en vraagpunten aangeven. De tweede keer dat E-spraak wordt toegepast, is na het opstellen van het visiedocument. In deze fase vragen wij u discussie te voeren over de plandoelen, dilemmas en keuzevragen. De discussie vindt plaats op beleidsniveau en nog niet op maatregelenniveau. De derde en laatste keer dat E-spraak wordt ingezet is tijden de inspraakfase. U kunt via de E-spraak niet een formele inspraak uitvoeren, maar wel discussiëren over de voorgestelde maatregelen in het Mobiliteitsplan. Ook kunt u aangeven welke maatregelen u mist in het Mobiliteitsplan.

E-spraak is te bereiken via de, klik op Wonen en omgeving en vervolgens op Verkeer: Mobiliteitsplan of via
www.e-spraak.nl/Lansingerland (let op: gebruikt u een hoofdletter bij Lansingerland).