Gemeente Terneuzen

Brandweerorganisatie zeer aangeslagen

TERNEUZEN De brandweerorganisatie van de gemeente Terneuzen, alle brandweerlieden en vrijwilligers zijn zeer aangeslagen door het plotse overlijden van collega Wim Matthijssen.

De brandweerorganisatie van de gemeente Terneuzen, alle brandweerlieden en vrijwilligers zijn zeer aangeslagen door het plotse overlijden van collega Wim Matthijssen. Wim Matthijssen maakte onder meer deel uit van het duikteam. Hij overleed gisterenavond als gevolg van een duikongeval. Willem Hendrikus Pieter Matthijssen, geboren 5 augustus 1969 in Essen (België), werd 38 jaar. Het gemeentebestuur van Terneuzen wenst zijn vrouw Monique, zoon Rowan en dochter Demi heel veel sterkte met dit vreselijke verlies.

Omdat Wim Matthijssen in het universitair ziekenhuis van Gent is overleden moet zijn stoffelijk overschot door de Belgische overheid worden vrijgegeven. In opdracht van de Officier van Justitie wordt onderzoek gedaan naar het ongeval. Het is nog niet bekend wanneer de begrafenis of crematie zal plaatsvinden. Wel is al duidelijk dat dit met zogeheten korpseer zal geschieden.

De gemeente heeft een condoleanceregister geopend op het stadhuis in Terneuzen en in de gemeentelijke vestigingen in Axel en Sas van Gent. Daarnaast staat er een digitaal condoleanceregister op de gemeentelijke website. Binnen een uur zijn hier al honderden condoleances opgetekend. Op het stadhuis in Terneuzen en de gemeentelijke vestigingen in Axel en Sas van Gent hangt de Nederlandse vlag half stok. Op de diverse brandweerkazernes hangt de brandweervlag halfstok tot en met de dag van de begrafenis of crematie.

Het gemeentebestuur en de brandweer zullen in overleg met de familie rouwadvertenties plaatsen. Voorlopig geldt als condoleanceadres, de brandweerkazerne Terneuzen, Mr. F.J. Haarmanweg 15, 4538 AM in Terneuzen.

Noot aan de redactie:

- De brandweer verzoekt met klem om geen persbezoek bij de brandweerkazerne.

- De woordvoering verloopt via burgemeester Jan Lonink, te bereiken via de afdeling Communicatie, tel. 0115-455 523.
- We zullen de pers blijven informeren met persberichten.

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl |