TenneT


Voortgang reparatie NorNed-kabel

13-03-2008 Afgelopen weken is een belangrijk deel van de reparatie aan de NorNed-kabel tussen Nederland en Noorwegen afgerond. Alle voorbereidingen voor de resterende reparatiewerkzaamheden zijn getroffen. De reparatiewerkzaamheden blijven afhankelijk van stabiele weersomstandigheden.

Voor het juist uitvoeren van de reparatie is een periode van aanhoudend goed weer nodig. De afgelopen weken was dit niet het geval en moesten de reparatiewerkzaamheden een aantal keren worden opgeschort. Voor een veilige behandeling van de kabel aan boord van het kabellegschip mogen de golven niet hoger zijn dan 3 meter. Helder zicht onder water is vereist voor de reparatiewerkzaamheden die worden uitgevoerd met behulp van de onderwatercamera.

Zodra de weersomstandigheden dat toelaten, zullen TenneT en Statnett de reparatiewerkzaamheden voortzetten. De transmissietesten, die enkele weken duren, vinden aansluitend aan de reparatie plaats. Uitgaande van goede weersomstandigheden in de komende weken en rekening houdend met positieve testresultaten, kan de NorNed-kabel nog in april 2008 beschikbaar komen voor de markt.