Stadsdeel Zeeburg

Dennis Straat geeft de aftrap van het project Capoeira-Kids

13 maart 2008

Op vrijdag 7 maart 2008 was de kick-off van het project Capoeira-Kids op de openbare basisschool 'de Olympus' in Amsterdam Zeeburg. Deze spetterende opening werd gepresenteerd door Ajouad Miloudi van AT5. Stadsdeelwethouder Dennis Straat was hierbij aanwezig zijn en genoot mee van een optreden van Capoeira-United.

Optreden Capoeira-Kids
Verschillende jongeren, één optreden

In het kader van de landelijke subsidieregeling 'Ruimte voor Contact' voert Diversion de komende drie jaar het project Capoeira-Kids uit. De doelstelling van het project is om verschillende jongeren die in dezelfde buurt wonen, maar niet samen naar school gaan, elkaar toch laten ontmoeten. Jongeren krijgen gezamenlijk Capoeiralessen en maken een voorstelling voor hun klasgenoten, ouders en buurtbewoners. Aan het project nemen drie buurten deel waaronder Zeeburg, de Baarsjes en Noord.

Waarom Capoeira?

Capoeira is bij uitstek een sport die geschikt is om verschillende groepen kinderen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te brengen. Capoeira is een spel, vaak omschreven als een Braziliaanse vecht-danskunst. Bij Capoeira draait het om samenspel. De spelers hebben elkaar nodig en daarom is wederzijds respect van groot belang. Door de verbondenheid die onderling ontstaat, zullen de verschillen in etnische afkomst, leeftijd en sekse van de spelers vervagen en leren ze elkaar op een leuke en speelse manier kennen.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op www.diversion.nl.