9 op 10 vrouwen blij met nieuwe borsten

13/03/2008 16:00

Evensis Media

Vrouwen die een cosmetische operatie ondergaan zijn over het algemeen (88%) tevreden met het resultaat. 12% heeft er achteraf spijt van. Als belangrijkste reden voor de teleurstelling noemen zij de gebrekkige eigen voorbereiding en matige voorlichting door arts of kliniek. Zij adviseren vrouwen die ook een ingreep overwegen zich vóóraf uitvoerig te oriënteren.

Dit zijn enkele van de opvallende conclusies van het eerste Nationale Beauty Onderzoek (NBO), dat recent is gehouden onder 3.581 vrouwelijke abonnees van de website newbeauty.nl. Van de respondenten heeft 54% ooit een cosmetische behandeling ondergaan, de rest overweegt een dergelijke behandeling. Het onderzoek wordt gepresenteerd tijdens het evenement New Beauty 2008 op 15 en 16 maart in de RAI.

Grondige oriëntatie noodzakelijk
Er is een aantoonbaar verband tussen de periode van oriëntatie en de mate van tevredenheid over de behandeling. Vrouwen doen gemiddeld 2 jaar over het traject van de keuze tot aan de daadwerkelijke behandeling. Maar liefst 26% doet hier langer over dan 3 jaar. De ontevreden vrouwen oriënteren zich gemiddeld korter dan 1 jaar. Ook raadplegen tevreden vrouwen vaker informatiebronnen als internet, tijdschriften, beurzen en familie/vrienden, dan de groep ontevreden vrouwen.

Ooglidcorrectie hoog op verlanglijst
Bij Nederlandse vrouwen die iets willen laten doen, staat de ooglidcorrectie op nummer 1, gevolgd door de 'non-invasieve' huidbehandeling, de neuscorrectie, liposuctie en de borstoperatie. Een groot verschil ten opzichte van de Verenigde Staten waar liposuctie op 1 staat en borstvergroting op 2. De ooglidcorrectie komt daar pas op de 3e plaats.

Controle van Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onvoldoende Opmerkelijk is verder dat het vertrouwen in de plastische chirurgie de afgelopen 2 jaar met een kwart is toegenomen, terwijl een meerderheid van de ondervraagden (58%) van mening is dat de Inspectie van de Gezondheidszorg te weinig doet om veiligheid in deze branche te garanderen.

Cosmetische chirurgie onder 18 jaar moet verboden worden
Over cosmetische chirurgie bij jongeren onder de 18 jaar is 68% van de ondervraagden van mening dat dit verboden moet worden. De meeste vrouwen uit dit onderzoek hebben tussen de 40 en 55 jaar een ingreep ondergaan.





http://www.newbeauty.nl