Ministerie van Defensie

13-03-2008 15:45

GENERAAL ROB BERTHOLEE NIEUWE COMMANDANT KONINKLIJKE LANDMACHT

Luitenant-generaal R.A.C. (Rob) Bertholee is donderdag 13 maart in aanwezigheid van staatssecretaris Jack de Vries en Commandant der Strijdkrachten generaal Dick Berlijn, aangesteld als Commandant Landstrijdkrachten. Hij volgt luitenant-generaal Peter van Uhm op.

De 52-jarige generaal Rob Bertholee rondde in 1979 zijn opleiding af aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Gedurende zijn loopbaan vervulde Bertholee meerdere functies binnen de veldartillerie. De afgelopen jaren bekleedde hij diverse commandantenfuncties in binnen- en buitenland. Hij was commandant van de Nederlandse troepen in Kosovo, chef-staf van het eerste Duits-Nederlandse legerkorps in Münster en plaatsvervangend commandant ISAF in Kaboel. Zijn laatste functie was plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten. Deze functie is op 3 maart jl. overgedragen aan luitenant-generaal Freek Meulman.

Luitenant-generaal Peter van Uhm (52) werd in september 2005 benoemd tot Commandant Landstrijdkrachten. Op 17 april 2008 volgt hij generaal Dick Berlijn op als Commandant der Strijdkrachten, waarbij hij zal worden bevorderd tot generaal.

Download deze documenten:
pdf icon CV luitenant-generaal R.A.C. Bertholee pdf icon Toespraak van luitenant-generaal Bertholee pdf icon Toespraak van luitenant-generaal Van Uhm

Om deze publicaties te raadplegen heeft u het programma Acrobat Reader nodig, dat u gratis kunt downloaden